• BIST 11340.1
  • Altın 6166.412
  • Dolar 42.8233
  • Euro 50.3849
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 12 °C

Gaziantep'te tütün denetimi yapıldı

Gaziantep'te tütün denetimi yapıldı
Sağlık Bakanlığının iller arası çapraz denetim uygulaması kapsamında Gaziantep'te, Kahramanmaraş ve Kilis'ten gelen ekiplerinde katılımıyla ortak tütün denetimi yapıldı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin'in de katılımıyla Kahramanmaraş ve Kilis'ten gelen İl Tütün Kontrol Birimi ekipleri birlikte denetim yapıldı.

Saha incelemeleri sırasında işletme sahipleri ve vatandaşlara, kapalı alanlarda tütün kullanımının yasak olduğunu, pasif etkilenimin ciddi solunum ve kalp-damar hastalıklarına yol açtığını hatırlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beytullah Şahin, vatandaşların sağlığını korumak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Şahin, sahada yapılan denetimlerde hem işletmelere hem de vatandaşlara gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Tespit ettiğimiz ihlallerle ilgili yasal süreci işletiyoruz. Bu denetimler, halk sağlığının korunmasına yönelik önemli bir önleyici tedbir olarak yürütülmektedir. Daha sağlıklı ve temiz bir Gaziantep için denetimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 629 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim