• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

GE sağlık üssü yapacağı Türkiye'den 80 ülkeyi yönetecek

GE sağlık üssü yapacağı Türkiye'den 80 ülkeyi yönetecek
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın uzun süredir sır gibi sakladığı büyük bir uluslararası şirketin Türkiye'ye yönelik yatırımı sonunda açıklandı. Dünya devi General Electric'in (GE) sağlık bölümü GE Healthcare'in yeni uluslararası operasyon

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın uzun süredir sır gibi sakladığı büyük bir uluslararası şirketin Türkiye'ye yönelik yatırımı sonunda açıklandı. Dünya devi General Electric'in (GE) sağlık bölümü GE Healthcare'in yeni uluslararası operasyon üssü İstanbul oldu.

GE'nin 17 milyar dolar değerindeki sağlık hizmetleri şirketi GE Healthcare, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (EAGM bölgesi) pazarlarındaki operasyonlarını birleştirdi. Şirket uluslararası operasyon merkezini İstanbul'da faaliyete soktu.

GE Healthcare ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın cuma günü İstanbul'da düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan EAGM GE Healthcare Başkanı ve CEO'su Richard di Benedetto, "Bu çok önemli ve çok cesur bir hareket. Buradan yola çıkarak büyüyeceğiz. İlk kez bir sağlık hizmeti yerelleşmeye yatırım yaptı" dedi.
80 ülkenin yönetileceği İstanbul'daki yeni operasyon donanım ve hizmet pazarına odaklanacak. 2007 yılında bölgede 600 milyon doların üzerinde gelir elde eden GE Healthcare, İstanbul'daki yeni yapılanmayla 2010'a kadar 2 kat büyüyerek 1.2 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor.
İstanbul'daki yatırımın birkaç milyon dolar değerinde olduğunu belirten Benedetto, bundan daha önemlisinin ise İstanbul'un GE için stratejik bir karar merkezi haline gelmesi olduğunu söyledi. Ar-Ge ve imalata yönelik yeni bir yatırım daha yapacaklarını açıklayan Benedetto, ABD ve Avrupa'nın büyük sağlık kuruluşlarından birinin de Türkiye'ye yatırımının yolda olduğunun müjdesini verdi.
 
Kilit oyuncu olacağız
Türkiye'ye yönelik yeni yatırım ve projelerin de kısa sürede geleceğini belirten Benedetto, "Buradaki ayak izlerimizi artırmak istiyoruz. Türkiye üzerinden küresel ittifaklar kuracağız. Türk üniversitelerle de ortak projelere de imza atacağız" diye konuştu. Küresel ittifak planları doğrultusunda ABD ve Avrupalı bazı sağlık kuruluşları ile işletmecilerini burada yatırım yapmaya yönlendireceklerini de kaydeden Benedetto, "Şu anda ABD ve Avrupalı sağlık grupları ile görüşmeler yapıyoruz. Bizim ardımızdan onları da buraya getireceğiz. Kilit oyuncu olacağız. Görüştüğümüz iki tür yatırımcı var. Bunlar belli alanlarda uzmanlaşmış hastane grupları ile bir hastanenin sadece belli bir bölümünü işleten işletmeci firmalar. Yatırımın biri yola çıktı diyebilirim. Çok yakında bununla ilgili bir haber alacaksınız" diye konuştu.
Türkiye'de Ar-Ge ve üretim konusunda bir yatırım daha yapacaklarını açıklayan Benedetto, Türkiye'nin bazı yeni ürünlerin geliştirilmesi için bir platform olacağını söyledi. Benedetto, üniversite hastaneleri ile bir eğitim merkezi kurulmasına yönelik yeni bir projelerinin daha olduğunu belirtti.
 
Türkiye'ye 3 platform getirdik
Türkiye'deki vizyonlarının "sağlıkta erken teşhis" konusu olduğunu kaydeden Benedetto, bu kapsamda Türkiye'ye geniş tabanlı teşhis sistemi, bilişim teknolojileri ve yaşam bilimleri olmak üzere 3 büyük platform getirdiklerini söyledi. Bu sayede tıbbi teşhisten ekipman görüntülemeye kadar bütün klinik sistemleri sahip olduğunu belirten Benedetto, Türkiye'de tüm görüntü ve hasta verilerinin tek bir merkezde toplanacağı bir veri tabanı da oluşturulacağını ifade etti.
Benedetto, Sağlık Bakanlığı ile de hastalıkların erken teşhisine yönelik ortak proje yürüteceklerini açıkladı. Türkiye'ye yatırım kararının ardında ise ülkenin ekonomi ve vizyonundaki gelişme olduğunu belirten Benedetto, şunları söyledi: "5 yıl önce bu ülkeye gelseydik sağlık hizmeti ülkenin gündeminin belki de 15'inci sırasındaydı. Şimdi ise hükümetin ilk 3 önceliğinden biri. Devlet destekli fonlama ile sağlık sistemi için farklı kaynaklar mevcut. Yani erken sağlık sistemlerini geliştirmek için bir fırsat var. Yatırım için iyi bir zamanlama."
Türkiye'nin bölge ülkeleri ile çok iyi gelişmiş lojistik ağının da bir etken olduğunu belirten Benedetto, Kahire, Moskova, Dubai, Casablanca gibi şehirlere çok rahat ulaşabildiklerini söyledi.
 
Operasyonel merkezlerde markalaşıyoruz

1.5 yıl önce ektikleri tohumların meyvelerini almaya başladıklarını belirten Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz ise, "Türkiye operasyonel genel merkezlerde markalaşıyor. Birçok uluslararası şirketin daha genel merkezini çekecek" dedi. GE'nin yatırımı ile Türkiye'nin önemli kazanımlar elde edeceğini vurgulayan Korkmaz, "Türkiye grubun içinde stratejik bir merkeze dönüşüyor. Birçok karar burada alınacağı için Türkiye'nin menfaati gözetilecek. Ayrıca kalifiye iş gücümüz GE içinde iş bulmakla kalmayacak Türkiye'nin yanısıra dünyada önemli pozisyonlara geçme imkanı da yakalayacak" diye konuştu. 

 Türkiye ile ciroyu katlayacak
GE'nin 17 milyar dolar değerindeki sağlık hizmetleri şirketi GE Healthcare, 100'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Sağlık sektörüne yönelik olarak medikal teknolojiler ve hizmetleriyle hasta bakımına yönelik danışmanlık servisi sunan şirket, medikal görüntüleme, bilişim teknolojileri, medikal teşhis, hasta takip sistemleri, yeni ilaç araştırmaları ve biyolojik kökenli ilaçların üretim teknolojileri alanlarında ürün geliştiriyor. Türkiye'de 2007 yılında 160 milyon dolar gelir elde eden şirket, yeni operasyonla 80 ülkede toplam 600 milyon dolar olan cirosunu 2 katına çıkarmayı hedefliyor.

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim