• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 28 °C

Gece uçabilen ambulans helikopterler dünyada 13 ülkede var

Gece uçabilen ambulans helikopterler dünyada 13 ülkede var
Türkiye, sağlıkta dev bir adım daha attı. Dünyada sadece 13 ülkede bulunan gece uçabilen ambulans helikopterler, Davutoğlu'nun da katılımda hizmete sunuldu.

Dünyada sadece 13 ülkede olan geçe uçuş kapasiteli ambulans helikopterBaşbakan Ahmet Davutoğlu'nun da hizmete sokuldu. Davutoğlu, törende kendinden örnek verdi, annesini 3 yaşındayken Konya'nın köyünde doktora yeşitemediği için kaybettiklerini anlattı.

Sahil Dolgu Sahası'nda düzenlenen törende, sağlık bakanlığı Ambulans Dağıtım Töreni ile Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin açılışını gerçekleştiren Davutoğlu, "Konya'nın merkezine yetişememiş bir annenin evladı olarak, işte bu Türkiye ile gurur duyuyoruz ve bütün vatandaşlarımıza şu taahhütte bulunuyoruz; inşallah bundan sonra her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, ülkemizin neresinde olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun karlı bir yerdeyse kar paleti taşıyan ambulanslarla dağlarda bayırlardaysa oraya ulaşacak helikopterlerle uzaklardaysa onları getirecek uçaklarla ambulans uçaklarla sağlık hizmeti görecekler" diye konuştu.

TÜRKİYE DÜNYA DEVLERİ ARASINA GİRDİ

Bugün devrim mahiyetinde bir adım daha attıklarını dile getiren Davutoğlu, "İlk defa gece uçuş kapasitesine sahip ambulans helikopterimizi devreye sokuyoruz. Bu ne demek biliyor musunuz? Dünyada sadece 13 ülke olan bir kapasite. Sadece 13 ülkede var bir de Türkiye'de var" dedi.

Davutoğlu, bunun özledikleri, 2003'te hayal bile edilmesi mümkün olmayan hedeflere ulaşmış kudretli ve şefkatli bir Türkiye Cumhuriyeti devleti olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Tekirdağlılar bütün bunlar sizin için. Bunların hepsi sadece vatandaşlarımızın sağlığı sıhhati için. 2002 yılında toplam bütçemiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin toplam bütçesi 119 milyar Türk lirasıydı. Şimdi 486 milyar ama daha önemlisi sadece sağlığa ayırdığımız bütçe 81 milyar Türk lirası. Yani 2002 bütçesinin bütünü kadar 2015 bütçesine sadece sağlığa kaynak ayırabilen kudretli bir Türkiye var. Şimdi böyle bir ülkeyle gurur duyulmaz mı?"

"DÜNYAYA İNSANLIK DERSİ BUDUR"

Sağlık Bakanlığının birçok operasyonuna Dışişleri Bakanıyken bizzat katkıda bulunduğunu, bazen de yönettiğini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"2011 şubatıydı. Libya'da savaş var ve her ülke, Libya'dan vatandaşlarını çıkarma gayretinde. 10 gün içinde biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Libya'dan 15 bin kendi vatandaşı ve toplamda 25 bin kişiyi tahliye ettik. Her tahliye gemisinin içinde şerefli Türk doktorları vardı. Irk, din ayrımı gözetmeden orada yaralılara müdahale eden o mübarek doktorlarımız, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız vardı. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. İşte dünyaya insanlık dersi budur. İki gün önce Libya Meclis Başkanı buradaydı. Dedi ki '2011 yazında Misrata'da mahsur kalan 450 yaralıyı getiren Türk doktorlarını biz hiç unutmadık, unutmayacağız.' Onları buraya, bu şifa beldesine getiren Türk sağlık hizmetleriydi. Bütün bakanlıklarımızın çabası, gayretiyle bu sağlandı. İşte yükselen Türkiye bu."

SAĞLIKTA DEVRİM

Başbakan Davutoğlu, 12 yılda 2 bin 500 sağlık tesisi açtıklarını, 6 bin 800 civarındaki nitelikle yatak kapasitesini 48 bine çıkardıklarını, 481 olan acil hizmet servisini 2 binli rakamlara yükselttiklerini aktararak, "Sağlıkta yaptığımız devrimin, bütün dünyanın takdir ettiği devrimin arkasında halkına en iyi hizmeti sunabilmek için gece gündüz çalışan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti var" diye konuştu.

TÖRENDEN AYRINTILAR

Programa, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Genel Başkan yardımcıları Mustafa Şentop, Nurettin Nebati ile Süleyman Soylu katıldı.

Başbakan Davutoğlu, Sahil Dolgu Sahası'ndaki tören alanına geldiği sırada buradaki tüm ambulanslar siren çalarak, kendisini selamladı.

Davutoğlu, konuşması öncesinde yanına gelen 12 yaşındaki Hızır Mümin Çokyılar ile bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çokyılar'ın, Başbakan Davutoğlu ile sohbetinin ardından heyecan nedeniyle gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Törende, 112 Sağlık Ekibi montundan giyen Davutoğlu, ayrıca alanda bulunan ambulans helikoptere binerek iç donanımını inceledi.

Sağlık çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı da çektiren Davutoğlu, daha sonra töreninin açılış kurdelesini kesti. 798 kara ambulansı ile 10 UMKE aracının hizmete alındığı törende Başbakan Davutoğlu, Anadolu'daki çeşitli illere gidecek araçlar için "Allah yollarını açık etsin" temennisinde bulundu.

Davutoğlu, alanda bulunan vatandaşlara da çeşitli hediyeler dağıttı.

Bu haber toplam 3140 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim