• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Geçici Koruma Sağlanan Uluslararası Hastalara Yönelik Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerinde Sevk Uygulaması

Geçici Koruma Sağlanan Uluslararası Hastalara Yönelik Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerinde Sevk Uygulaması
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafındanGeçici Koruma Sağlanan Uluslararası Hastalara Yönelik Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerinde Sevk Uygulaması hakkında duyuru yayımlandı.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Finansal Analiz Daire Başkanlığı

Geçici Koruma Yönetmeliği kapsamında geçici koruma sağlanan ve tedavi giderleri AFAD tarafından ödenecek uluslararası hastalara sunulacak ağız ve diş sağlığı hizmetleri kapsamında, bu hastalar birinci basamak sağlık kuruluşlarından sevki olmadan Kurumumuza bağlı sağlık tesislerine müracaat edebilirler mi?

AFAD’ın 2014/4 numaralı Geçici Koruma Altındaki Yabancılara İlişkin Hizmetlerin Yürütülmesi konulu genelgesinin ‘Sağlık Hizmetleri’ başlıklı IV. Bölümü, 9’uncu paragrafı şöyledir:“Geçici koruma altındaki yabancıların sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için öncelikle birinci basamak sağlık hizmeti vermekte olan bir sağlık kuruluşuna başvurmaları esastır. Birinci basamak sağlık kuruluşunca gerekli görülmesi halinde geçici koruma altındaki yabancı sevk zincirine uygun olarak ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Birinci basamak sağlık kuruluşuna başvurulmadan ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşuna doğrudan başvurulamaz.”

Konuya ilişkin Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 19/01/2015 tarihli ve 1259 sayılı yazısında: “…imkanların el verdiği yerlerde sevk zincirine uyulması, misafirlerin öncelikle birinci basamak sağlık kuruluşlarına müracaatlarının sağlanması gerektiği, imkan olmayan yerlerde doğrudan ikinci basmak kuruluşlara başvurulmasının en fazla altı ay uygulanabileceği” hususu belirtilmiştir.

Yine AFAD’ın ağız ve diş sağlığı hizmetlerine yönelik sevk uygulaması hakkındaki 16/03/2015 tarihli ve 6418 sayılı yazısında: “…birinci basamak sağlık kuruluşları tarafından geçici koruma kimlik belgesi ile müracaat eden Suriyeli hastaların ikinci basamak sağlık kuruluşları arasında yer alan ağız ve diş sağlığı merkezlerine sevki yapılabileceği, bu konuda ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ilişkin birinci basamak sağlık kuruluşlarından sevk uygulanmaması hususunun da ilgili mevzuat çerçevesinde mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.” denilmiştir.

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3593 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim