• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

"Geçmiş olsuna" geldi, böbreğini verdi

"Geçmiş olsuna" geldi, böbreğini verdi
İstanbul'da yaşayan bir anne, böbrek hastalığı teşhisi konulan kızının diyalize girmesine razı olmadı ve "geçmiş olsun" demek için geldiği Konya'da düşünmeden ona böbreğini verdi.

Konya'da böbrek hastası Fatma Adıgüzel, 64 yaşındaki annesi Hanife Atasever'in böbreğini bağışlaması sayesinde diyalize girmekten son anda kurtuldu. Şimdi hayata yeniden "merhaba" demenin sevincini yaşıyor.

İstanbul'da yaşayan Hanife Atasever (64), 6 çocuğundan biri olan evli bir çocuk annesi Fatma Adıgüzel'in (41) iki ay önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması üzerine Konya'ya geldi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde kızına böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu öğrenen anne, kızına böbreğini vermek istedi.

Tahliller sonrası Atasever, böbrek nakli için uygun olduğunu öğrenince o an belki de dünyanın en mutlu annesi oldu. Hemen ameliyat masasına yatan anneden alınan böbrek, başarılı şekilde kızına nakledildi.

"O benim gözümde hala bir çocuk"

AA muhabirine duygularını anlatan Hanife Atasever, tek amacının kızını hayata bağlamak olduğunu belirtti. Kızı Fatma'nın rahatsızlığının birden ortaya çıktığını belirten Atasever, kızının diyalize girmesini istemedikleri için çocuklarıyla birlikte böbreğini vermek istediğini dile getirdi.

Tahlillerde 4 çocuğuyla kendisinin kızına böbrek verebileceğini öğrendiklerini aktaran Atasever, "Ben vermek istedim. Fatma'nın durumunu öğrenmek için geldim, böbreğimi verdim. Kızım benim gözümde hala bir çocuk. Onun acı çekmesine, hayattan kopmasına bir anne olarak kayıtsız kalamadım. Hatta operasyon sonrası bile hemen gözüm kızımı aradı. Onu görünce rahatladım" diye konuştu.

Annesinden yapılan nakille hayata tutunan Fatma Adıgüzel ise annesinin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğini ifade etti. Karın ağrısı şikayetiyle gitti hastanede böbrek hastası olduğunu öğrenince şaşırdığını vurgulayan Adıgüzel, annesi sayesinde sıkıntısının kısa sürede sona erdiğini, ailesiyle yaşayacağı güzel günlerin hayalini kurduğunu kaydetti.

Anne ve kızın sağlık durumu iyi

Operasyon hakkında bilgi veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, hastaya başarılı şekilde nakil gerçekleştiğini, anne ve kızın sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Kadavradan bağışın önemine dikkati çeken Erikoğlu, "Kadavradan nakille çok sayıda kişinin hayatını kurtarabiliyorsunuz. Canlıdan bağışta ise bir kişiyi hayatta tutabiliyorsunuz. Organ nakli bekleyen hastaları düşünerek insanlar kadavradan nakillere sıcak bakmalı" ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 2900 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim