• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Gediz Üniversitesi'nden İzmir'e 150 milyon dolarlık sağlık kampüsü

Gediz Üniversitesi'nden İzmir'e 150 milyon dolarlık sağlık kampüsü
Gediz Üniversitesi, Çiğli'ye 150 milyon dolarlık yatırımla rüya gibi bir sağlık kampüsü kuruyor. ABD'li ünlü mimarlık firması HOK'la hazırlanan projenin bu yıl temeli atılacak. Dev projede hastane, kongre merkezi, otel ve derslikler yer alıyor.

Gediz Üniversitesi, bir büyük yatırıma daha hazırlanıyor. Ege Bölgesi'nin en büyük vakıf üniversitesi kampüsünü İzmir Seyrek'e kazandıran Gediz, şimdi de 2'nci yerleşkeyi kuracak. Emekli eğitimci Hatice Bahriye Yağcı tarafından bağışlanan Çiğli Anadolu Caddesi'ndeki 44 bin metrekarelik arsaya, dünya çapında bir sağlık kampüsü inşa edilecek. İmar sürecinin tamamlanmasının ardından başlanan proje çalışmaları sona erdi. Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü akademisyenleri, sağlık tesisleri alanında uluslararası üne sahip ABD'li mimarlık firması HOK'la beraber, simge olarak gösterilecek bir kompleks tasarladı.

150 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
EXPO 2015'ten sonra EXPO 2020'ye de 'sağlık' ana temasıyla aday olan İzmir'in gelecek vizyonu, kentin ihtiyaçları ve dinamikleriyle çevre koşulları göz önüne bulundurulan kampüs, toplam 97 bin metrekare kapalı inşaat alanına, 2 bin öğrenci kapasitesine sahip olacak. 200 yatak kapasiteli eğitim ve araştırma hastanesi, kongre merkezi, 80 odalı otel ile derslikler yer alacak. Binalar, çarpıcı görünümleri kadar, donanımları ve özellikleriyle de söz ettirecek, sağlık alanında ilk olacak pek çok özelliğiyle İzmir'in adını dünyaya duyuracak. Piyasa maliyeti 150 milyon doları bulacak Gediz Üniversitesi Çiğli Kampüsü'nün bu yıl temelinin atılması planlanıyor.

BAĞIŞÇININ ADINI TAŞIYACAK
Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, İzmir'e uzun yıllar hizmet verecek, kentin değerine değer katacak sembol nitelikte bir eser kazandıracaklarını açıkladı. Kavuk, başta Çiğli'liler olmak üzere tüm kentin merakla beklediği projeyi, Seyrek Kampüsü'nde olduğu gibi mükemmeliyetçi bir anlayışla ve en iyisini yapma düşüncesiyle hazırladıklarını kaydetti. Hastanenin bağışçı Hatice Bahriye Yağcı'nın ismini taşıyacağını dile getiren Kavuk, "Gediz Üniversitesi, İzmirli eğitim gönüllüleri tarafından kuruldu, kısa sürede 52 ülkeden öğrenci çekmeyi başararak gücünü ve farkını ortaya koydu. Bize güç veren hayırseverlerden biri de Hatice Bahriye Yağcı. İzmir'e böyle bir sağlık kampüsü kazandıracaksak, bunu Hatice Hanım'a borçluyuz. Halkımıza şifa saçacak, genç doktorların yetişmesini sağlayacak hastanemize bağışçımızın ismini vererek kendilerine bir kez daha teşekkür etmiş ve şükranlarımızı sunmuş olacağız" diye konuştu.

İZMİR'E ÇOK ŞEY KATACAK
Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, yeni kampüsün İzmir'de eksikliği hissedilen kongre merkezi ihtiyacını gidereceğini de vurguladı. Kavuk, "İzmir'in eğitim, kongre ve fuarlar şehri olması için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Kongre merkezi ile hemen yanında yer alacak otelimiz, hem ulusal hem de uluslararası toplantılara ve bilimsel organizasyonlara ev sahipliği yapacak. İkinci kampüsümüz, her şeyiyle ilk olacak ve eğitimde çıtayı daha da yukarıya taşımamızı sağlayacak. Gediz Üniversitesi'ne ve İzmir'imize böyle eğitim tesisleri yakışır. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6574 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim