• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Geleneksel ‘Bayındır Tıp Ödülleri’ yeni sahiplerini arıyor

Geleneksel ‘Bayındır Tıp Ödülleri’ yeni sahiplerini arıyor
Bu yıl 12.’si düzenlenen Bayındır Tıp Ödülleri’nde şimdiye kadar Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Prof. Dr. Türkan Saylan, halen ABD Başkanı Obama’nın sağlık danışmanı olan Prof. Dr. Ziya Kırkali gibi bir çok başarılı bilim insanı ödül kazandı.

Yarışmaya katılacak hekim ve akademisyenler için son başvuru tarihi 30 Temmuz 2011. Ödül töreni ise ilk kez bu yıl İstanbul’da yapılacak.

21. yüzyılda genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temel hedefleri arasında, bilgi toplumu olmak ve uluslararası düzeyde daha saygın bir noktaya gelmek yer alıyor. Tıp alanındaki bilimsel araştırmalar bu hedeflere ulaşmada önemli katkılar sağlıyor. Öte yandan bilimsel çalışmalar ve gelişmeler bilim insanlarına sunulan desteklerle gerçekleşebiliyor. Türkiye'nin sağlık alanındaki kuruluşlarından Bayındır Sağlık Grubu bu bakış açısıyla düzenlediği, hizmet, bilim, teşvik ve araştırma dallarını kapsayan Bayındır Sağlık Grubu Tıp Ödülleri ile 1996 yılından bu yana bilim insanlarımıza destek olmaya devam ediyor.

Bayındır Sağlık Grubu, düzenlediği tıp ödülleriyle aynı zamanda Türkiye’de bu anlayışın yaygınlaşması için uğraş veriyor. Bayındır Sağlık Grubu, hizmet kalitesini İçerenköy’de açtığı tam teşekküllü hastane ve Levent’te açtığı Tıp Merkezi ile İstanbul’a da taşıdı. Bu nedenle Bayındır Sağlık Grubu, Tıp Ödülleri törenini bu yıl ilk kez Ankara yerine İstanbul’da gerçekleştirme kararı aldı.

Türkiye Cumhuriyeti uyruklu tıp eğitimi almış bilim insanlarının tıp alanındaki seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini kamuoyuna duyurmak ve bilimsel çalışmalarını teşvik etmek amacıyla Bayındır Sağlık Grubu tarafından hizmet, bilim, teşvik ve araştırma desteği olmak üzere dört dalda ödül veriliyor.

Son başvuru tarihi 30 Temmuz 2011 olan Bayındır Sağlık Grubu Tıp Ödüllerine başvurular, Türk İç Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Akalın, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları A.B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Onursal Başkanı Prof. Dr. Aydın Aytaç, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Beksaç, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytemiz Gürgey, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji A.B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa İlhan, Ankara Üniversitesi Nöroşirurji A.B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Kanpolat, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Onat, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji A.B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunçalp Özgen, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Ruacan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Sanal, Bayındır Sağlık Grubu Tıbbi Direktörü Doç. Dr. Yaman Zorlutuna’dan oluşan komisyon tarafından değerlendirilecek.

Bu haber toplam 1725 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim