• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Genç mühendis kardeşinden nakledilen kök hücre ve eşinin desteğiyle lösemiyi yendi

Genç mühendis kardeşinden nakledilen kök hücre ve eşinin desteğiyle lösemiyi yendi
Evliliğinin yedinci ayında lösemi teşhisi konulan, kardeşinden yapılan kök hücre nakli ve eşinin desteğiyle sağlığına kavuşan Leyla Biçer, hastalara tedavi sürecinde umutlarını kaybetmemeleri tavsiyesinde bulunuyor.

Evliliğinin yedinci ayında hastalık teşhisi konulan Leyla Biçer, geçen yıl 19 Kasım'da kardeşinden yapılan kök hücre nakliyle hayatında yeni bir sayfa açtı. 41 yaşındaki Biçer: "Eşim 'Ant olsun başaracağız' dedi. Şu anda 'Başardık, bitti, gitti' diyorum. Vazgeçmemek gerekiyor"

Ziraat Yüksek Mühendisi 41 yaşındaki Biçer, iki yıl önce hayatını Burak Biçer ile birleştirdikten bir süre sonra rahatsızlandı. Evliliğinin yedinci ayında, o dönemde yaşadığı Hatay'da gittiği hastanede Biçer'e lösemi teşhisi konuldu.

Eşinin kendisine sürekli söylediği "iyileşeceksin" sözleriyle moral bulan Biçer, tedavi sürecinde Ankara'ya taşındı.

Kardeşinden yapılan kök hücre nakliyle sağlığına kavuşan Biçer, eşiyle LÖSEMA Derneği'nin Afyonkarahisar'da termal bir oteldeki sağlık kampına katıldı.

- "Kendimden vazgeçtiğimde bile yakınlarım benden hiç vazgeçmedi"

Biçer, AA muhabirine, evliliğinin hemen ardından teşhisi konulan hastalık nedeniyle mutluluğunun yarım kaldığını söyledi.

Kök hücre naklinin şart olduğunu öğrenince yakınlarının hemen gerekli tahlilleri yaptırdığını aktaran Biçer, geçen yıl 19 Kasım'da başarılı şekilde kardeşinden nakil gerçekleştiğini dile getirdi.

Biçer, her yerde 19 Kasım'da 1 yaşına gireceğini söylediğini, insanların şaşırdığını belirterek, şöyle devam etti:

"Çünkü hayat bana o gün ikinci bir şans verdi. Hastane sürecim çok zorlu geçti. Nakil sonrası enfeksiyon kapmamak için 6 ay küçük bir odada kaldım. Odadaki pencereyi bile açmam yasaktı. Bu süreçte ümitsizliğe düştüğünüz çok oluyor. O dönemlerde eşinizin, annenizin, kardeşinizin yanınızda olması çok önemli. Kendimden vazgeçtiğimde bile yakınlarım benden hiç vazgeçmedi. Eşim 'Ant olsun başaracağız' dedi. Şu anda 'başardık, bitti, gitti' diyorum. Vazgeçmemek gerekiyor. 'Eve gittiğinizde bir bardak çayı sağlıklı şekilde içebiliyorsanız bu büyük bir lüks' dedim. Yaptığım iyilikten dolayı sanırım karşıma hep mucizeler çıktı. Desteğini esirgemeyen anneme, kardeşime, eşime ve doktorlarıma çok teşekkür ederim."

- Hastalıkta ve sağlıkta hep eşinin yanında

Burak Biçer de hastalıkta ve sağlıkta hep eşinin yanında olduğunu, olmaya da devam edeceğini dile getirdi.

Eşinin iyileşeceğine hep inandığını vurgulayan Biçer, "Çok zor bir hastalığı atlatan eşimin her zaman destekçisiyim. Beraber yapacağımız çok şey var. Allah'a şükrediyorum, eşim iyi oldu. Daha da iyi olacak." ifadesini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1546 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim