• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Genel Sekreter: FETÖ ile kucak kucağa olanlar şimdi ANTİFETÖ çeteciliğine soyunuyor

Genel Sekreter: FETÖ ile kucak kucağa olanlar şimdi ANTİFETÖ çeteciliğine soyunuyor
Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın Bursa il geneli ve ilçelerinde genel sekreterliğe bağlı sağlık tesislerinde 207 görevlinin açığa alındığını bunlardan 102 kişinin görevden ihracı yapılırken 54’ünün göreve iade edildiğini


Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın, Geçtiğimiz hafta Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesinde gözaltına alınan yöneticilere "Geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Ziyarette bir takım açıklamalarda bulunan Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın, “İftiralarla toplumun huzurunu bozmak için uğraşanlara fırsat vermemek gerekir. Geçen hafta meydana gelen olayda hastanemizde idareci olarak çalışan arkadaşlarımız gözaltına alındı. Sebebinin ise çoğunlukla kişisel sürtüşmelere dayalı karalamalar olduğunu düşünüyoruz. Bu iftiraların bir yaptırımı olmasını bekliyor ve savcılarımıza buradan bu müfteriler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

"İftira attıkları kişilerin yakınlarına gidip yardımcı olmak istediklerini söyleyenler var"

Prof. Dr. Rüstem Aşkın, sözlerini şöyle devam etti: “Böyle dönemlerde hep olduğu gibi psikopatlara gün doğmaktadır. Sadece şahsi gerekçelerle, hiçbir somut delil olmadan, 5-10 yıl önce FETÖ’den birini tanıdığı, selam verdiği, çay içtiği için yöneticilerimizi suçlamak, bunu adli birimlere kadar taşımak, onların ve ailelerinin onuruyla, gururuyla, makamıyla, ekmeğiyle oynamak ahlak dışıdır. Bugünden bunlara dur demezsek ortalıkta sayısız suçlamaların uçuştuğu bir kirli atmosferde boğuluruz. Biz de bu türden bir sürü müfteri insanla uğraşıyoruz, iftira attıkları kişilerin yakınlarına da gidip güya yardımcı olmak istediklerini söyleyenler bile var. Lütfen savcılarımız ortamı bulandıranları bir an önce temizlesinler ki adalet daha sağlıklı işlesin. FETÖ İle alakası olmayan insanlar huzur bulsunlar. Bu ithamların sahipleri en başta iftira suçu işleyerek insanları hem manevi hem de maddi olarak mağdur etmekteler. FETÖ ile mücadelede sonuna kadar varız, ancak hatalı mücadele, mücadeleyi zaafa uğratmaktadır.

“Bir dönem FETÖ ile kucak kucağa olanlar antifetö çeteciliğine soyunup temize çıkmaya çalışıyor”
Bursa'da sağlık alanında 207 çalışanın açığa alındığını hatırlatan Aşkın, "Bir dönem FETÖ İle kucak kucağa olanlar şimdi sahte bir FETÖ ihbarcılığına, ANTİFETÖ çeteciliğine soyunarak güya temize çıkmaya çalışabilirler. Bütün sağlık çalışanı arkadaşlarıma sesleniyorum. Aman onların tuzağına düşmeyin, FETÖ ile ilginiz yoksa biz sizin arkanızdayız, eninde sonunda gerçek ortaya çıkacaktır. Devletin resmi organları dışında kimseyle bu konularda muhatap olmayın, FETÖ’cüleri saklamayın ama yalan ihbar ve suçlamalara da başvurmayın. Devletimiz dedikodulara, çamur atmalara itibar edecek değildir, yoksa bu ancak FETÖ’cüleri mutlu eder. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da bu konuda gerekli uyarıyı yaptılar. Şuana kadar Genel sekreterliğimiz ve bize bağlı sağlık tesislerinde 207 kişi açığı alındı. Bunlardan 102 kişisi ihraç edilirken, soruşturması tamamlanan 54 çalışanımız görevine iade edildi. Halen 51 çalışanın soruşturmasının devam etmektedir" dedi. 



 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3121 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim