• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Gereksiz sezeryan yaptıran doktora ceza

Gereksiz sezeryan yaptıran doktora ceza
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sezeryanla doğum konusunda yaptırıcı önlemler alacaklarını belirterek, "Gereksiz yere bir hastasını sezaryene yönlendiren sistem hekimini sorgulayacağız, haklarında adli, idari işlemler yapacağız" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sezeryanla doğum konusunda yaptırıcı önlemler alacaklarını belirterek, "Gereksiz yere bir hastasını sezaryene yönlendiren sistem hekimini sorgulayacağız, haklarında adli, idari işlemler yapacağız" dedi.

Atakum Eğitim Kültür ve Eğlence Merkezi'nde düzenlenen "Sağlıkta Dönüşüm Programı Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Toplantısı"na başkanlık yapan Bakan Recep Akdağ, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Sezaryenle doğum konusunda yürütülen çalışmalara değinen Bakan Akdağ, sezaryen oranlarının çok yüksek olduğunu tespit ettiklerini ve bu oranların düşürülmesi için bakanlık olarak gereğini yaptıklarını söyledi.
Sosyal Güvenlik Kurumu'nda ödeneklere esas yeni değişiklikler üzere olduğunu belirten Akdağ, "Sezeryana verdiğimiz parayı doğuma verdiğimiz paradan yüksek tutmayacağız" diyerek yeni çalışmayı anlattı. "Vatandaşların önemli bir bölümünde sezeryanla doğum yapmak istiyor" diyen Akdağ, "İhtiyaç olmadığı halde tıbbi bir gereklilik olmadığı halde sezeryanla doğum yapma isteği çok büyük bir yanlıştır. Bu anneler hem kendilerine hem de bebeklerine çok büyük zararlar vermektedirler. Doğum sırasındaki ve daha sonraki doğumlar için riski arttırmaktadırlar. Sezeryan normal doğumdan daha güvenli bir doğum değildir" diye konuştu.
Sezaryenin mecbur kalındığında tıbbi bir mecburiyet olduğunu hatırlatan Akdağ, "Bu konunun üzerinde ağırlıkla duracağız. Gereksiz yere bir hastasını sezaryene yönlendiren sistem hekimini sorgulayacağız. Bu hususta adli, idari işlemler yapacağız. Bu konuda kararlıyız. Vatandaşlarımızın da gereksiz yere sezaryene yönlenmemesi lazım. Eğer bir hanım, ağrısız doğum yapmak isterse bunun değişik yöntemleri var" şeklinde konuştu.
Özel muayenelerin kapatılması yönündeki düzenleme çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Akdağ, "Kamuda çalışan hekimler özel sektörde çalışsa bile Sosyal Güvenlik Kurumu'na hizmet veren hekimler açısından bir kanun hazırlığımız var. Bunu Bakanlar Kurulu'na takdim ettik. YÖK ile yaptığımız görüşmeleri henüz tamamlanmış değiliz. Zannediyorum önümüzdeki yasama döneminde bu kanunu gündeme getireceğiz" açıklamasında bulundu. Akdağ, yerel bazdaki sorunların giderilmesi için ise gerekli çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi. Toplantıya Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kilıç, Mustafa Demir, Ahmet Yeni, Fatih Öztürk, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ekrem Atbakan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz, bakanlık daire başkanları, genel müdürleri, yerel sağlık temsilcileri ile idareciler katıldı.

Bu haber toplam 1898 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim