• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Gıda takviyeleri ile sağlıklı destek

Gıda takviyeleri ile sağlıklı destek
Hayat tarzımız ve günlük gereksinimlerimize göre en iyi seçimleri yapmaya dönük önerilerimizi sizler için sıraladık.

 

Kendimizi güzel ve sağlıklı hissederken günümüzü en iyi şekilde geçirmek için ihtiyacımız olan şey beslenme rutinimize doğru gıda takviyeleri edici eklemek. Hayat tarzımız ve günlük gereksinimlerimize göre en iyi seçimleri yapmaya dönük önerilerimizi sizler için sıraladık.

• Vücudumuza aldığımız besinlerin sağlığımız ve cildimiz için önemi, faydası

• Takviye edici gıda ürünlerinin tanımı

• Doğru takviye edici gıdayı seçerken dikkat edilmesi gerekenler

• Nutriway takviye edici gıda setleri

"Güzellik içeriden gelir.” Son yıllarda çokça duymaya başladığımız bu cümleye kulak vermemiz çok önemli. Nitekim, cildimizin güzelliğinin ve wellness, yani iyi olma halimizin doğrudan beslenmemize bağlı olduğu kabul edilen bir gerçek. Cildimize uyguladıklarımızın yanı sıra, tükettiğimiz vitamin, mineral, faydalı yağ ve bileşen zengini sağlıklı besinler, bizi içeriden destekliyor. “Ne yersen O’sun” cümlesinin kaynağı da aslında burada. Beslenme programımızın güzelliğimize ve gün içerisinde iyi hissetmemize olan katkısı cilt bakım rutinimiz kadar önemli. Ancak çoğu zaman, maksimum desteği besinlerden almak yeterli olmayabilir. Bu yüzden “supplement” olarak da bilinen, takviye edici gıda ürünleri, son zamanlarda güzellik dünyasının şüphesiz kurtarıcı kahramanları oldu. 

Doğal ve bitkisel kaynaklı takviye edici gıda ürünleri, birçok farklı gündelik sorunu çözmeye, böylece hayatı kolaylaştırmaya, kendimizi daha iyi, güzel ve sağlıklı hissettirmeye yardımcı oluyor. Beslenmemizin düzenli bir parçası olarak tüketilebilecek takviye edici gıda ürünlerinin marifetleri ise oldukça spesifik. Cildimizi aydınlatıp parlak bir görünüme sahip olmaya, enerji seviyemizi yükseltmeye, diş ve kemiklerimizi korumaya ve bağışıklığımızı güçlendirmeye destek olmak, pratik ve sağlıklı çözümlerden bazıları.

Günlük hayatımız ve beslenme programımızın ihtiyaç duyduğu “supplement”leri belirlerken yapmamız gereken ise bir uzmanla görüşmenin yanı sıra kendimizi dinleyerek, vücudumuzun gereksinimlerini anlamak. Örneğin, kalabalık ve hava kirliliği olan bir şehirde yaşıyor iseniz, cildinizin dış etkenlerden dolayı daha solgun bir görünümü olduğunu gözlemliyor olabilirsiniz; bu durumda cildinizin sağlıkla parlamasına yardımcı olacak bir takviye edici gıdaya yönelebilirsiniz.

Peki tam olarak hangi takviye edici gıdayı satın alacağınıza nasıl karar vereceksiniz? Tıpkı günlük beslenme programınızda olan besinlerin nereden geldiğine ve besin değerlerine dikkat ediyor olduğunuz gibi, takviye edici gıdaların da içeriklerinin kaynaklarını incelemek, doğallığından (yapay tatlandırıcılar içermemesine dikkat edin) ve sağlığa faydası olabilecek içeriklere sahip olduğundan emin olmak, kısacası güvenli bir marka tercih etmek pek önemli.

Amway’in birçok farklı yaşam tarzı için düşünülen Nutriway takviye edici gıda ürünleri ise güvenli ve sağlıklı seçimlere çok iyi bir örnek. Pratikliği ile beslenme programını ve takviye edici gıdalar arasında seçim yapmayı kolaylaştıran Nutriway Setleri ise son zamanlardaki favorilerimizden. Koruma Kalkanı Seti, Anne Seti, Anne Oluyorum Seti, Bağışıklık Sistemine Destek Seti, Nutriway ile Güne Hazır Mısın Seti ve Her Gün Işılda Seti olmak üzere altı farklı takviye edici gıda programı bulunuyor.

Bu akıllı setler, günlük temel ihtiyaçlarımıza göre beslenmemizde ihtiyaç duyduğumuz takviye edici gıdaları bizim için önceden seçerek, zaman zaman kafa karıştırabilen geniş “supplement” dünyasında bizi doğru destekleyicilere pratik bir şekilde yönlendiriyor. Örneğin, hamile kadınlar için mineral ve vitamin takviyesi sağlayan Anne Oluyorum Seti’nde, kalsiyum, magnezyum ve D vitamini içeren Cal Mag D Plus ve demir ile folik asit içeren Iron Folic Plus bulunuyor. Cilt hücrelerini içeriden destekleyerek olumsuz dış etkenlerden koruyabilen Her Gün Işılda Seti’nde ise vücudun günlük ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral içeren Daily ve buğday tohumu filiz yağı ve soya yağından elde edilen E vitaminine sahip Wheat Germ E var. Her gün hareketli programı olan ve enerji desteğine ihtiyaç duyanlar için düşünülen Güne Hazır Mısın Seti ise Omega-3 Complex, Vitamin C Plus ve Vitamin B Plus kutularından oluşan üçlü bir set.

İhtiyacınız ne olursa olsun, size kendinizi daha sağlıklı ve güzel hissetmenize yardımcı olacak, beslenme programınızı güçlendirecek bir takviye edici gıda var. Yapmanız gereken ise vücudunuz ve yaşantınız için en uygun olanı bulmak. Sağlıklı, zinde ve güzel günler dileğimizle! 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 12506 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim