• BIST 10988.46
  • Altın 5774.747
  • Dolar 42.5027
  • Euro 49.5593
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 14 °C

Girit Adası'nda uygulanan sokağa çıkma yasağı uzatıldı

Girit Adası'nda uygulanan sokağa çıkma yasağı uzatıldı
Yunanistan'ın en büyük adası ve önemli turizm merkezlerinden Girit Adası'nda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarındaki hızlı artış nedeniyle 3 ilde uygulanan gece sokağa çıkma yasağı uzatıldı.

Kovid 19 vakalarında büyük artış kaydedilen Messinia'da de gece sokağa çıkma yasağı başladı.

Sağlık Bakanlığı yetkilerinin yaptığı açıklamada, Kovid-19'a karşı oluşturulan ulusal halk sağlığını koruma komitesinin değerlendirmesi sonucunda, Girit'te Resmo (Rethimno), Kandiye (İraklion) ve Hanya (Hania) illerinde 18 Ağustos'ta başlatılan ek tedbirlerin 1 Eylül'e kadar uzatılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca vaka sayılarında önemli artış yaşanan Mora Yarımadası'ndaki Messinia ilinde de bugünden itibaren ek tedbirlerin uygulamaya konduğu bildirildi.

Girit ve Messinia'da 1 Eylül'e kadar uygulanacak ek tedbirler kapsamında, 01.00-06.00 arasında sokağa çıkma, restoran ve barlarda ise 24 saat müzik yayını yasağı getirildi, kapalı ve açık alanlarda 20'den fazla kişinin bir arada toplanması yasaklandı.

Bu arada yasaklara uymayanlara 50 ila 200 bin avro arasında para cezası kesileceği kaydedildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1097 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim