• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Glokom Riski Bulunanlar Yılda En Az Bir Kere Göz Taraması Yaptırmalı

Glokom Riski Bulunanlar Yılda En Az Bir Kere Göz Taraması Yaptırmalı
12 Mart Dünya Glokom Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Özellikle risk grubunda olan kişilerin...

12 Mart Dünya Glokom Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Özellikle risk grubunda olan kişilerin yılda 1 kez göz taramasını yaptırmalı" dedi.

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Dünya Glokom Günü" çerçevesinde açıklamalarda bulundu. Glokomun göz içindeki sıvı basıncının görmeyi sağlayan göz sinirine zarar verebilecek düzeyde olmasıyla ortaya çıktığını belirten Dr. Sarıkaya, ailesinde glokom hastalığı olan ve kendisinde diyabet, hipertansiyon gibi hastalıkları olan bireyler daha erken yaşta olmak üzere 40 yaşından sonra göz içi basınç ölçümlerinin yapılmasının uygun olacağını söyledi. Vatandaşların glokom hastalığı, tedavisi ve muhtemel riskleri konusunda yeterince bilgi sahibi olmaları gerektiğini ifade eden Dr. Sarıkaya, "risk altındaki kişiler yılda en az bir kere göz muayenesinden geçmelidir" dedi.

"Risk altındaki kişiler yılda en az bir kere göz muayenesinden geçmelidirler"

Risk altındaki bireylerin yılda bir kez göz taraması yaptırması gerektiğini kaydeden Dr. Sarıkaya, "Tüm dünyada en sık kalıcı görme kaybına neden olan Glokom, göz sinirini tutan yaygın bir göz hastalığıdır. Genel olarak göz içindeki sıvı basıncının görmeyi sağlayan göz sinirine zarar verebilecek düzeyde olmasıyla ortaya çıkar. Glokom sessiz seyirli ve ilerleyici bir hastalıktır. Hastalığın son dönemine kadar hastayı doktora götürebilecek bir belirti vermez. Bu yüzden ailesinde glokom hastalığı olan ve kendisinde diyabet, hipertansiyon gibi hastalıkları olan bireyler daha erken yaşta olmak üzere 40 yaşından sonra göz içi basınç ölçümlerinin yapılması uygun bir yol olacaktır. Glokom hastaları, glokom hastalığı, tedavisi ve muhtemel riskleri konusunda yeterince bilgi sahibi olmalıdırlar. Risk altındaki kişiler yılda en az bir kere göz muayenesinden geçmelidirler, çünkü gerekli tedaviyi almayan glokom hastaları tam görme kaybı ile karşı karşıya kalabilir. Glokom hastalığına dikkat çekmek için her yıl 12 Mart Dünya Glokom Günü olarak kutlanmaktadır. Özellikle risk grubunda olan kişilerin yılda 1 kez göz taramasını yaptırması tavsiyesi eder tüm halkımıza sağlıklı günler dilerim" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 702 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim