• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Göbek Fıtığı Neden Olur?

Göbek Fıtığı Neden Olur?
Göbek fıtığı, karın bölgesinden meydana gelen şişlik durumudur. Bu şişlik zaman içinde büyüyebilir düzeyde yer alırken, ilk hâliyle portakal büyüklüğünde de bulunabilir.

 

Göbek fıtığı, karın bölgesinden meydana gelen şişlik durumudur. Bu şişlik zaman içinde büyüyebilir düzeyde yer alırken, ilk hâliyle portakal büyüklüğünde de bulunabilir. Genel olarak hamile kadınlarda görülen sorun, bebek kordonunun göbeğe doğru şişmesiyle meydana gelir. Özellikle doğum sonrası ortadan kaybolduğu da görülmektedir.

Bu tür sorunlarda birtakım belirtiler meydana gelebilir. Göbek deliğindeki bir ağrı ve oluşan bir şişlik en sık karşılaşılan sorunlardan birisi de. Bu süreçte uzman hekimlere başvurmak ve sorunun kaynağını tespit ettirmek gerekir. Göbek fıtığı ameliyatı belirli bir süreci kapsar. Bu sayede fıtık yarım saatlik bir operasyonla tamamen alınabilir. Bazı durumlarda sorun kendiliğinden yok olmaktadır.

Göbek Fıtığı Nedir?

Göbek fıtığı, genel olarak hamile kadınlarda meydana gelen göbek de ligindeki şekil bozukluğu ve şişliktir. Rahimde yer alan bebeğin beslendiği kordondaki meydana gelen sorunlar nedeniyle göbeğe baskı yapmasıyla birlikte oluşur. Tedavi süreci basittir ve sorun kısa sürede ortadan kaldırılabilir. Bunun yanında bazı durumlarda kendiliğinden ortadan kaybolduğu da gözlemlenmiştir. Sorun bebeklerde de meydana gelebilir. Bunun yanında su toplanması gibi temel sebeplerde önemli etkenlerden birisidir.

Göbek Fıtığı Belirtileri

Göbek fıtığı çok şiddetli ağrılara sebep olmaz. Bu nedenle tespit edilmesi gözle görülmesiyle başlar. Göbek fıtığı belirtileri içerisinde en sık karşımıza çıkan faktör şişliktir. Göbek deliğindeki şişlik sorunun en temel noktasıdır. Gözle görülür derece meydana gelmiş olan büyümenin bazı durumlara nohut, bazı durumlardaysa yumurta büyüklüğüne çıktığı görülmüştür. Kendiliğinden geçmesi mümkün olan sorun, ortadan kalkmıyorsa cerrahi müdahale ile hızlıca alınabilir.

Göbek Fıtığı Teşhisi Nasıl Koyulur?

Gözle görülür şekilde göbek boşluğunda bir şişlik görülüyorsa ve dokunulduğunda oynar bir yapı hissedilmişse, uzman bir hekime başvurulmalıdır. Bu aşamada muayene süreci yapılır. Yapılan muayene sonrasında sıkıntının fıtıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığı tespit edilir. Göbek fıtığı, yaşam standartlarını etkileyen ve kişiyi zorlayan bir durumdur. Bu nedenle tespit edilip ortadan kaldırılması gerekir. Bu genel olarak ameliyatla sağlanacaktır.

Göbek Fıtığı Tedavisi

Göbek fıtığı belirtileri görülen kişiler öncelikle muayene altına alınır. Bu süreçte incelemeler yapılarak sorunun temel noktası tespit edilir. Fıtık türleri bazı durumlarda tümör ya da zararlı sonuçlar ortaya çıkarır. Bunların tespitinden hemen sonra gerekli olan ameliyat ya da ilaç kullanımı sunulacaktır. Böylece göbekteki şişlik tamamıyla ortadan kaldırılacak ve ağrı giderilecektir. Fıtığın alınamaması eğilme ya da yürüme sırasında ağrı oluşmasına neden olan faktörlerden birisidir. Göbek fıtığı hakkında detaylı bilgi almak için https://www.cetinaltunal.com/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2090 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim