• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Göğüs büyütme estetiğinin aşamaları nelerdir?

Göğüs büyütme estetiğinin aşamaları nelerdir?
Göğüs büyütme estetiğinde muayene, operasyon ve iyileşme süreci olarak üç ana aşaması vardır.

Muayene sırasında ameliyatınızla ilgili süreci tam olarak öğrenmenin yanı sıra, göğüs implantının türü ve boyutuna da karar vermiş olacaksınız.

3D model göğüs büyütme

Meme estetiğinde cerrahınız göğüs implantının şekli ve boyutu hakkında karar verebilmek için 3D model göğüs büyütme tekniğindeki tasarım cihazları ile hazırlanan kendi simülasyon görüntüleriniz üzerinden bilgi verecektir. Muayeneden çıkışta göğüslerinizin şimdiki hali ile sonraki halini gösteren 3 boyutlu bir maske de verecektir. 3D model göğüs büyütme hastanın vücudu ile en uyumlu göğüs boyutu ve şekline karar vermesine yardımcı olur.

Temassız göğüs büyütme estetiğinde implantlar nasıl yerleştirilir?

Temassız göğüs büyütme ameliyatında, cerrahınız göğüs dokusunun altına ve genellikle göğüs kasının altına bir implant yerleştirerek göğüsleri büyütür.

Göğüs implantları, tuzlu su çözeltisi ya da silikon jel ile doldurulmuş yumuşak bir silikon kabuktur. Silikon, daha doğal görünümlü bir göğüs oluşturabilir, çünkü ağırlığı ve dokusu daha çok göğüs dokusu gibidir.

Temassız göğüs estetiğinde implantlar kabuk halinde hiç temas edilmeden yerleştirildikten sonra özel bir cihazla doldurulabilir.

Temassız göğüs büyütme estetiği nasıl yapılır?

Cerrahınız göğüslerin alt kısımlarında, koltuk altlarında ya da göğüs başının çevresindeki koyu alanda kesikler (insizyon) yapar. Cerrahınız kas ya da göğüs dokusu altında bir cep yapacak. Daha sonra cerrahınız implantları içeri sokacak ve doğru şekle, boyuta ve pozisyona sokacaktır. Ardından dikişlerle kesileri kapatacaktır.

Bazı insanlar göğüs büyütme ile aynı zamanda göğüs kaldırma da yaptırır. Göğüs kaldırma; sarkık göğüsleri yukarı kaldırabilir ve göğüs başı ve çevresindeki alanı yukarı çekebilir. Göğüsleri kaldırmak için, cerrah göğsün alt kısmından ya da göğüs başının çevresinden fazla deri çıkarır. Bu sayede, göğüsler sıkılaştırılır ve kaldırılır. Göğüs germe için tek başına göğüs büyütme işleminden daha uzun bir kesi gerektirir.

Göğüs büyütme ve kaldırma operasyonu genellikle bir hastanede ayakta tedavi olarak yapılır. Ameliyat sırasında herhangi bir sorun yaşanmadığı sürece, hastanede bir gece kalmak gerekli değildir. Ameliyat 1 ila 2 saat sürmektedir. Muhtemelen ameliyat sırasında genel anestezi ile uyku haline bulacaksınız.

Temassız göğüs büyütme estetiğinden sonra neler bekleyebilirsiniz?

Ameliyattan sonra muhtemelen zayıf hissedeceksiniz. 2 ila 3 hafta boyunca ağrı hissedebilirsiniz ve büyük olasılıkla biraz şişlik olacaktır. Göğüs bölgenizde çekme ya da gerginlik hissi olabilir. Her gün daha iyi ve daha güçlü hissedebilirsiniz, ancak bir ya da iki hafta boyunca ağrı kesici ilaçlara ihtiyacınız olabilir. Yorgun olursunuz ya da normalden daha az enerji hissedebilirsiniz. Bu ameliyattan sonra birkaç hafta sürebilir.

Aynı gün evinize gidebilirsiniz. Yaptığınız işin türüne bağlı olarak, işe 1 hafta ya da normal rutininize 2 hafta içinde geri dönebilmeniz gerekir.

Çoğu dikiş 5 ila 10 gün içinde çıkarılır. İnsizyonlar zamanla kaybolmaya devam eden izler bırakır.

Yeni göğüsleriniz daha sıkı hissedebilir ve yuvarlak görünebilir. Göğüslerindeki deri uyuşmuş olabilir. Bu genellikle zamanla daha iyi olur.

Temassız göğüs büyütme ameliyatı sonrası kontrol muayeneleri tedavinizin ve güvenliğinizin önemli bir parçasıdır. Tüm randevularınızı düzenli olarak gitmeniz çok önemlidir.

Temassız göğüs büyütme estetiği hakkında Op. Dr. Güncel Öztürk’ün web sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4919 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim