• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Göğüs Hastalıkları Uzmanından Liselilere Bilgilendirme

Göğüs Hastalıkları Uzmanından Liselilere Bilgilendirme
Medical Point Gaziantep Hastanesi öncülüğünde, Gaziantep'te bir Kolejde sigara bağımlılığının zararları ve bırakma yöntemleri anlatıldı.

Medical Point Gaziantep Hastanesi öncülüğünde, Gaziantep'te bir Kolejde sigara bağımlılığının zararları ve bırakma yöntemleri anlatıldı.

Düzenlenen etkinlikte Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Çetin tarafından lise öğrencilerine sigara, elektronik sigaranın zararlarına ve bırakma yöntemlerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi.

Dünyada her yıl 6 milyon insanın ölümüne yol neden olan ve son derece zararlı alışkanlıklardan biri olan sigara hakkında açıklamada bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Çetin, sigara dumanında 7.000'den fazla kimyasal bulunduğuna ve bunların yüzlercesinin zehirli; 70'den fazlası ise doğrudan kanser yapıcı özellikte olduğunu belirterek, "Sigara kullanımı akciğer kanseri başta olmak üzere pek çok kanser hastalığı ile doğrudan ilişkilidir. Sigara dumanından en hızlı ve en yoğun şekilde etkilenen organ şüphesiz ki akciğerlerdir. Solunan duman içerisinde bulunan zararlı kimyasallardan biri olan katran, akciğer dokusunda birikir ve zamanla dokularda harabiyete yol açar. Bunun sonucunda akciğer kapasitesi azalır, solunum yollarında daralma meydana gelir ve KOAH riski belirgin bir şekilde artar. Sigara kullanımı ve sigara dumanı maruziyeti kalp ve damar hastalıklarına yol açan önlenebilir faktörlerden biridir. Sigara içenlerde kalp krizi riski 10 kat artmaktadır. Sigara beyin hücrelerinin ölümüne neden olduğundan unutkanlığa ve zamanla Demans ya da Alzheimer gibi hastalıklara; inme, felç gibi hayati problemlere neden olabilmektedir. Sigara bırakmada öncelik farmakolojik tedavi yöntemleri ve psikolojik destektir. Özel Değer Koleji yöneticilerine teşekkür eder, öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir yaşam dilerim" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 495 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim