• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Görevde yükselmede, yedeklerden atama soruları

Görevde yükselmede, yedeklerden atama soruları
Görevde yükselmede, yedeklerden atama soruları...

SORU: Kurumumda mühendis kadrosu için açılan unvan değişikliği sınavına başvurdum. Sınavda 86 puan aldım ancak 92 puan alan arkadaşım mühendis kadrosuna atandı. Kurumum 4 ay sonra yeniden mühendis kadrosu da dahil olmak üzere birçok kadro için sınav duyurusuna çıktı. Duyurudan 1 ay sonra ise, 92 puan alarak atanan arkadaşım eş durumundan dolayı bir başka kuruma atandı. Kurumuma, boşalan bu kadroya atanma talebinde bulundum ama kurumum ilan edilen yeni sınava başvuruda bulunduğumu ve boşalan kadroya atanma hakkımı kaybettiğimi söyledi. Ama sınav sonucu kesinleşeli henüz 5 ay oldu. Daha 6 ay dolmadı. Benim boşalan mühendis kadrosuna atanma hakkım kalmadı mı?

CEVAP: Görevde Yükselme Genel Yönetmelikte yedeklerden atanma hususuna ilişkin olarak 12/C maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Duyurulan kadro veya pozisyonlardan;
a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi, 
b) Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadro veya pozisyonlara ya dabaşka bir kuruma naklen atanma
sebepleriyle boş kalan veya boşalanlara, başarı sıralamasının kesinleştiği tarihten itibaren altı aylık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadro veya pozisyonlar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar, 12/B maddesine göre kurumlarca belirlenmiş olması halinde yedekler arasından başarı sıralamasına göreatama yapılabilir."

Bu maddeden şu sonuçlar çıkmaktadır:

1- Başka bir kuruma naklen atanma sonucu kadronun boşalması, yedeklerden atama yapılmasına imkan veren bir durumdur.

2- Yedeklerden atama, aynı unvanlı kadro için yapılacak bir sonraki sınav duyurusuna kadar devam edebilir.

3- Ancak, yedeklerden atama yapılacak süre, her durumda altı ayı geçemez.

4- Yedeklerden atama yapılması, kurumsal yönetmeliklerde bağlayıcı bir hüküm yer almıyorsa, her halükarda kurumların takdirindedir.

Sorduğunuz soruda, mühendis kadrosunun naklen atama sonucu boşalma olduğu anlaşılıyor. Bu durum, boşalan kadroya yedeklerden yapılabileceği anlamına geliyor. Söz konusu kadronun, sınav tarihinin kesinleşmesinden sonraki 5. ayda boşalması da mevzuata uygun görünüyor. Ancak, kurumunuzun 4. ayda yeni bir sınav duyurusuna çıkması, duyuruya çıkılan gün itibariyle yedeklerden atama süresini sonlandırmıştır. Zira, söz konusu sınav ilanında mühendis kadrosu da yer almaktadır. Şayet yeni duyuruda mühendis kadrosuna yer verilmemiş olsaydı, kurumunuzun takdiriyle boşalmış bulunan mühendis kadrosuna, geriye kalan 1 ay içerisinde atanmanız mümkün olabilecekti.

Memurlar.Net - Özel
Bu haber toplam 2780 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim