• BIST 9883.53
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 23 °C

GOSB Sağlık Merkezi Kuruyor

GOSB Sağlık Merkezi Kuruyor
GOSB Yüzyıl Ortak Sağlık ve Güvenlik Merkezi’nin temeli 29 Haziran’da düzenlenen törenle atıldı.

GOSB Yüzyıl Ortak Sağlık ve Güvenlik Merkezi’nin temeli 29 Haziran’da düzenlenen törenle atıldı.

Türkiye'nin öncü 118 sanayi kuruluşunun yer aldığı, binlerce çalışanın bulunduğu ve çok sayıda kişinin ziyaret ettiği GOSB'da, sağlık problemlerinin kısa sürede çözümlenmesi vizyonuyla inşa edilecek GOSB Yüzyıl Ortak Sağlık ve Güvenlik Merkezi’nin temeli atıldı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) inşasına başlanacak GOSB Yüzyıl Ortak Sağlık ve Güvenlik Merkezi'nin temel atma töreni 29 Haziran'da düzenlendi. GOSB tarafından yapılması kararlaştırılan ortak sağlık merkezi ile GOSB bünyesinde yer alan sanayi kuruluşlarının çalışanlarına ve çevre OSB'lere sağlık hizmeti sunulacak.

9000 Metrekarelik Alana İnşa Edilecek

Türkiye'nin tanınmış sanayi kuruluşlarını barındıran, binlerce kişinin çalıştığı ve yoğun ziyaretçisi olan GOSB'da kurulacak merkez ile sağlık problemlerinin kısa sürede çözümlendirilmesi hedefleniyor. GOSB'un güney kısmında ilk olarak 5000 metrekare alanda yer alacak, sonrasında 9000 metrekare alanı kapsayacak merkez, 7 gün 24 saat hizmet verecek. GOSB Yüzyıl Ortak Sağlık ve Güvenlik Merkezi, viziteye çıkan personelin kısa zamanda iş başı yapabilmesi sonucu iş kaybının önüne geçilmesini sağlayarak, GOSB sanayicilerinin işyeri hekimi bulundurma zorunluluğunu da ortadan kaldırmış olacak.

Çeşitli Eğitimler Verilecek

Acil müdahale gerektirecek durumlar için 7 gün 24 saat tam donanımlı ücretsiz ambulans hizmetinin verileceği merkezde, laboratuar, radyoloji, teşhis ve tedavi hizmetleri ile koruyucu hekimlik uygulamalarının sunulması planlanıyor. Merkez, GOSB fabrikalarındaki personelin periyodik sağlık bakımlarının yapılmasıyla, çalıştıkları alana göre oluşabilecek risklerin tespit edilmesini mümkün kılacak ve işe giriş sağlık raporlarının alınmasını sağlayacak.

İşveren ve çalışanların sağlık bilincinin artırılmasında rol oynayacak bu merkezde, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili risk analiz ölçümleri, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, ilk yardım eğitimleri ile birlikte sertifikalandırılması, iş kazaları ve iş kayıplarının önlenmesi, meslek hastalıkları ile ilgili oluşabilecek risk eğitimleri de verilecek.Merkezin bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Medikal Teknik

Bu haber toplam 2407 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim