• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

‘Göz Kapağı Estetiği İle Daha Genç Bir Görünüş Mümkün’

‘Göz Kapağı Estetiği İle Daha Genç Bir Görünüş Mümkün’
Göz kapağı estetiğinin, üst ve alt göz kapaklarına yapılan cerrahi bir müdahale olduğunu belirten Opr.

Göz kapağı estetiğinin, üst ve alt göz kapaklarına yapılan cerrahi bir müdahale olduğunu belirten Opr. Dr. Kağan Bekircan, "Blefaroplasti operasyonu ile cilt fazlalığı alınabilir ve gözün etrafını çevreleyen yağ dokusuna çeşitli müdahalelerde bulunulabilir. Bu estetik işlemiyle hastalarımıza daha canlı ve enerjik bir görünüm kazandırmak hedeflenmektedir" dedi.

Liv Hospital Samsun Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kağan Bekircan, göz kapağı estetiği (Blefaroplasti) hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Göz kapaklarını dıştan içe doğru cilt, kas dokusu, orbital septum ve yağ dokusunun oluşturduğunu vurgulayan Dr. Kağan Bekircan, "Yaşla birlikte göz kapağı cildinde sarkma ve gözü çevreleyen yağ dokusunda fıtıklaşma ve ya yağ dokusunda azalma olmaktadır. Üst göz kapağı cildindeki sarkma ile birlikte görüş alanı kısıtlanmaktadır. Alt göz kapağında ise göz kapağındaki yapıların zayıflaması sonucunda göz kapağında aşağı yönde sarkma ve göz altında şişlik oluşmaktadır. Bu durumlar hastaların görünüşünde yorgun ve üzgün bir görünüme neden olmaktadır" diye konuştu.

"Hastaneye yatış gerekmez"

Üst göz kapağı estetiği için üst kapaktaki katlantı hattı baz alınarak fazla cilt dokusunun milimetrik olarak ölçüldüğünü belirten Dr. Bekircan, "Blefaroplasti ameliyatı çoğunlukla lokal anestezi altında yapılır. Üst göz kapağı ve alt göz kapağındaki fazla cilt ve yağ dokusu çıkarılır. Sonrasında kesi hattına cilt altı dikiş atılarak sadece steril bant yapıştırılarak ameliyat alanı kapatılır. Bleferoplati operasyonu sonrası hastaneye yatış gerekmez" şeklinde konuştu.

"Sosyal hayata hemen dönülmesi mümkün"

Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenlere değinen Opr. Dr. Bekircan, "Ameliyattan sonra hastalara 24 saat boyunca aralıklı olarak göz kapaklarına soğuk uygulaması önerilir ve bu şekilde göz kapaklarındaki ödem daha az olur. Hastaların dikişleri bir hafta sonra alınır. Hastaların üst ve alt göz kapaklarında 2 hafta boyunca kızarıklık oluşabilmektedir ve bu kızarıklık 2 hafta sonrasında geçmektedir. Ameliyat izleri göz katlantı hatlarına gizlendiğinden dolayı minimaldir. Blefaroplasti ile gözlerde oluşan yorgun görünüm giderilmiş ve hastanın görüş alanı genişletilmiş olur. Hasta sosyal hayatına ve iş hayatına ameliyattan sonra hemen dönebilir" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 536 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim