• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

Göz Kayması Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir

Göz Kayması Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir
Göz kayması probleminin görme probleminin yanı sıra estetik kaygılar oluşturabileceğine de dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Doç.

Göz kayması probleminin görme probleminin yanı sıra estetik kaygılar oluşturabileceğine de dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, gerçekleştirilecek cerrahi yöntem ile bu sorunun çözülebileceğine işaret etti.

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, göz kayması probleminin görme probleminin yanı sıra estetik kaygılar oluşturabileceğine dikkat çekerek, problemin cerrahi yöntemler geliştirilerek çözülebileceğini söyledi. Operasyon hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Çağatay, ameliyatın yapılmasının temel nedenleri arasında görüş kalitesinin iyileştirilmesi, görünümün düzeltilmesi, psikolojik etkilerin azaltılması, çift görme sorununun çözülmesi ve göz sağlığının korunmasının yer aldığını ifade etti.

Neden göz kayması ameliyatı gerçekleştiriyoruz?

Her yaş döneminde gelişebilen göz problemlerinden biri olan göz kayması, gözlerden birinde veya her ikisinde de oluşabilip kişilerde görme problemleri veya estetik kaygılar oluşturabileceğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, "Gözlerin birbiriyle paralel olmaması ile karakterize olan şaşılık, türüne ve açığa çıkma nedenine göre çeşitli yöntemler ile tedavi edilebilir. Şaşılığın durumuna göre öncelikle gözlük tedavisi, kapama, nörotoksin ve göz egzersizi gibi çeşitli tedaviler uygulanabilir. Bu tür tedavilerin işe yaramadığı veya hastaya daha ciddi müdahale edilmesi gereken durumlarda ise şaşılık ameliyatı gündeme gelir. Gerçekleştirilecek olan cerrahi yöntem ile her iki göz arasındaki paralellik sağlanabilir" dedi. Ameliyatın yapılmasının temel nedenleri arasında görüş kalitesinin iyileştirilmesi, görünümün düzeltilmesi, psikolojik etkilerin azaltılması, çift görme sorununun çözülmesi ve göz sağlığının korunmasının yer aldığını ifade eden Çağatay, "Şaşılık, odaklanma ve derinlik algısı gibi görsel fonksiyonları olumsuz etkileyebilir ve estetik açıdan endişelere yol açabilir. Ayrıca, özellikle çocuklarda ve gençlerde sosyal izolasyon gibi psikolojik sorunlara neden olabilir. Bazı kişilerde, şaşılık nedeniyle kişi aynı anda iki farklı görüntü görebilir, bu durum "diplopi" olarak adlandırılır ve oldukça rahatsız edici olabilir. Uzun süreli şaşılık, tedavi başarısını etkiler, bu nedenle ameliyat bu tür uzun vadeli hasarları önlemeye yardımcı olabilir" dedi.

Şaşılık ameliyatı kaç yaşında gerçekleştirilir?

Şaşılığın doğumdan itibaren her yaşta karşılaşılabilen bir problem olduğunu belirten Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, "Erken yaşta müdahale edilmesiyle ilerleyen dönemlerde göz tembelliği gelişmesinin önüne geçilebilir. Çocukluk döneminde göz yapısıyla ilgili çocukların estetik kaygı yaşaması önlenebilir" diye konuştu. Şaşılık ameliyatının her yaş grubuna yapılabildiğini söyleyen Çağatay, "Bebeklerin doğumdan sonra gelen altıncı ayı tamamlaması ve hala şaşılığın devam etmesi halinde gerçek şaşılığın söz konusu olduğu tespit edilir. Başlangıçta gerekli hastalarda gözlük ve kapama kullanılabiliyor ancak yanıt alınamadığı takdirde ise süreç uzatılmadan cerrahi müdahaleye başvurulur. Yetişkinlik dönemindeki hastalarda ameliyat lokal anestezi altında yapılabilir ama bebeklik ve çocukluk dönemindeki hastalar için genel anestezi tercih edilir" dedi.

Göz kayması ameliyatı nasıl gerçekleştirilir?

Göz kayması ameliyatının ameliyathane ortamında gerçekleştirilen ve genellikle lokal anestezi altında yapılan bir ameliyat çeşidi olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, "Ameliyat sırasında gözün göz yuvasından çıkarılması veya göz çevresine herhangi bir kesi açılması gibi bir müdahale gerçekleştirilmemektedir. Göz hastalıkları uzmanı tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile göz kasları üzerine müdahaleler gerçekleştirilir. Kaslar arasındaki denge sağlanarak gözlerin paralel hizalanması hedeflenir. Kırk beş dakika ile bir saat aralığında süren ameliyat ardından hastaların hastanede yatması gerekmemektedir. Dinlenmek suretiyle kişiler evlerine aynı gün taburcu edilir. Genellikle ilk bir hafta hastanın istirahat etmesi önerilir. Çalışan kişiler ameliyattan bir hafta sonra işlerine rahat bir şekilde dönebilirler" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 648 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim