• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Grip kalp krizi riskini 6 kat artırıyor

Grip kalp krizi riskini 6 kat artırıyor
Araştırmalara göre grip olanlar hastalığın ilk haftasında 6 kat fazla kalp krizi riski taşıyor. Virüsün vücuda girmesinin 8. günü ise risk normale düşüyor.

Kanadalı bilim insanları, grip olan kişilerin virüse kapıldığı tarihten itibaren ilk bir hafta boyunca kalp krizi geçirme olasılıklarının arttığını ortaya çıkaran bir araştırma yayımladı. The New England Journal of Medicine adlı tıbbi araştırma dergisinde yayımlanan bilimsel makalenin başyazarı Dr. Jeffrey Kwong, Reuters haber ajansına verdiği röportajda "Kalp krizi ile grip arasındaki bağın bu kadar kuvvetli olması oldukça şaşırtıcı" ifadelerini kullandı.

Bilim insanları, laboratuvar araştırmalarıyla gribe yakalandığı kanıtlanmış kişiler üzerinde yaptıkları araştırmalarda virüs kapan kişilerin, hastalığın ilk 7 gününde normaldekinden altı kat daha fazla kalp krizi riski taşıdığını keşfetti. Aynı kişilerin, gribe yakalanmadan bir yıl önce ve bir yıl sonraki tıbbi kayıtları da incelendiğinde bu riskin ne kadar ciddi olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Dr. Kwong, "Kalp hastalığından mustarip kişiler özellikle grip başta olmak üzere, solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanmamak için önlemler almalı" ifadelerini kullandı.

RİSK BİR HAFTA SÜRÜYOR

Dr. Kwong "Kalp krizi riskinin artışı bizi ne kadar şaşırttıysa, ani düşüşü de aynı oranda şaşırttı" dedi. Kwong, virüsün vücuda girmesinin sekizinci gününde kalp krizi riskinin normal seviyeye geldiğini aktardı.

İLTİHAP KALBİ HIZLANDIRIYOR
ABD'deki New York Presbiteryan Hastanesi'nin Kalp Sağlığı Bölümü Başkanı Dr. Erica Jones araştırmayı şöyle değerlendirdi: "Sonuçları beni çok şaşırtmadı çünkü şimdiye kadarki tecrübelerime göre; gribin yaygın olduğu zamanlarda kalp krizi oranlarının da arttığını görüyoruz. Grip, iltihaplanmayı artırır. Enfeksiyon kaptığınız takdirde kalbiniz daha hızlı atmaya başlar ve bu da damar tıkanıklığı riskini artırabilir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim