• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Group Florence Nightingale Hastaneleri'nin Hedefi Yatak Sayısını 1000'e Çıkarmak

Group Florence Nightingale Hastaneleri'nin Hedefi Yatak Sayısını 1000'e Çıkarmak
1989 yılında kurduğu ilk özel hastaneyle sağlık sektörüne adım atan Group Florence Nightingale Hastaneleri, bugün toplam 540 hasta, 25 ameliyathane, 80 yoğun bakım ve 32 acil yatağıyla sektöre hizmet veriyor.

1989 yılında kurduğu ilk özel hastaneyle sağlık sektörüne adım atan Group Florence Nightingale Hastaneleri, bugün toplam 540 hasta, 25 ameliyathane, 80 yoğun bakım ve 32 acil yatağıyla sektöre hizmet veriyor.

Şişli Florence Nightingale Hastanesi ek bina inşaatını 2010 yılında bitirmeyi planlayan grup, gerçekleştirdiği yatırımlarla İstanbul’daki yatak sayısını 1000’e çıkaracak. Grubun hedefleri, mevcut hasta potansiyeli, tıp turizmine olan katkıları ve saygın bir marka değeri ortaya koyarken izledikleri yolla ilgili Group Florence Nightingale Hastaneleri Genel İdari Koordinatörü Yaşar Yıldırım ile bir görüşme yaptık.

Florence Nightingale Grubu ve grubunuza bağlı hastanelerle ilgili bilgi verir misiniz? Hangi bölgelerde ne kadarlık bir kapasite ile sağlık sektörüne hizmet veriyorsunuz?

Adını modern hastaneciliğin öncüsü dünyaca ünlü İngiliz Florence Nightingale’den alan ‘Group Florence Nightingale Hastaneleri’ sağlık sektörüne; 1989 yılında, bugünkü 300 yatak kapasiteli, Türkiye’nin ilk özel Kalp Hastalıkları Hastanesi olan Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi’ni kurarak adım attı. 1994 yılında Fulya’da Avrupa Florence Nightingale Hastanesi’ni, 1996 yılında Türkiye’nin ilk özel Comprehensive Kanser Merkezi olan Özel Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’ni, 2007 yılında ise Özel Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’ni ve Kemerburgaz’da Özel Göktürk Florence Nightingale Tıp Merkezi’ni kurdu.

Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi: Başta Kardiyoloji, Kalp Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji, Organ Nakli Merkezi, İnme Merkezi olmak üzere diğer dahili ve cerrahi branşlarla hizmet vermektedir. Hastane; ISO 9001 ve JCI Akreditasyon belgesine sahiptir.

Özel Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi: Başta Onkoloji Merkezi, Tüp Bebek Merkezi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Hastalıkları olmak üzere diğer dahili ve cerrahi branşlarla hizmet vermektedir. Hastane; ISO 9001 ve JCI Akreditasyon belgesine sahiptir.

Özel Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi: Bağdat Caddesi üzerindeki ilk ve tek hastane olan, Özel Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi; merkezi konumu sayesinde acil vakaların tedavisinde referans bir hastane olma özelliğini taşımaktadır. Hastane, tüm branşlarda ayakta veya yatarak teşhis ve tedavi, acil destek servis imkanları ve tam donanımlı poliklinikleriyle hizmet vermektedir. Hastane; ISO 9001 ve JCI Akreditasyon belgesine sahiptir.

Özel Göktürk Florence Nightingale Tıp Merkezi: Merkezde; iç hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, acil servis başta olmak üzere diğer dahili ve cerrahi branşlar bulunmaktadır.

Bugün, Group Florence Nightingale Hastaneleri’nin, toplam 540 hasta yatağı, 25 ameliyathanesi, 80 yoğun bakım ve 32 acil yatağı bulunmaktadır. Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi yanında, 56.000 metrekare (560.000 sq feet) yeni bir ek inşaata başlanmış olup, 2010 yılı sonlarında Group Florence Nightingale’nin toplam yatak kapasitesinin 1.000 sayısına ulaşması hedeflenmektedir.

Türk Kardiyoloji Vakfı’na bağlı olarak 2006 yılında kurulan T.C. İstanbul Bilim Üniversitesi de; sağlık ağırlıklı eğitim veren ilk üniversite olarak eğitim sektöründe farklılaşmaktadır. Avrupa Florence Nightingale Hastanesi, 2006 yılından bu yana İstanbul Bilim Üniversitesi’nin Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak hizmetine devam etmektedir. 

Uluslararası alanda tıbbın ulaştığı en üst düzeydeki uygulamaları takip ederek gelişimine katkıda bulunma ve bu çalışmaları akademik ortamda da sürdürmeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu misyonunuz gereği olarak sektörünüzdeki teknolojik yenilikleri yakından takip ediyor musunuz? Teknik ekipman yatırımlarınızda belirleyici unsurlar nelerdir?

Group Florence Nightingale Hastaneleri olarak sektördeki hedeflerimizden biri de Türk sağlık sektöründe ilklerin öncüsü olmaktır. Bu hedeften hareketle, tıptaki son teknolojik gelişmeleri takip etmekte ve ülkemizdeki ilk uygulayıcısı olmaktayız. Örneğin da Vinci Robot Sistemi’ni ülkemize getiren; bu sistemi kalp ameliyatları ve ürolojik operasyonlarda kullanan ilk hastaneler grubuyuz. Ayrıca görüntüleme sistemleri (PET-CT, sanal angio, MR vb) konusunda da son teknolojileri takip etmekteyiz.

Teknik ekipman yatırımlarımızda belirleyici unsurların başında; hasta konforunu ve hasta güvenliğini sağlayıcılık gelmektedir. Halihazırdaki mevcut teknolojik donanımımız hasta konforu esas alınarak yapılandırılmış; yeni yatırımlarımız ise Akıllı Bina sistemleri çerçevesinde planlanmaktadır. 

Uluslararası standartlarda tanı ve tedavi hizmeti sunan referans bir hastane niteliği kazanmanızda sahip olduğunuz kalite belgelerinin ne kadar etkili olduğunu düşünüyorsunuz?

Group Florence Nightingale Hastaneleri’nde Toplam Kalite Yönetim felsefesi ışığında, ISO 9001 ve uluslararası akreditasyon standartları esas alınarak bir yönetim ve işletim sistemi kurulmuştur. Sürekli iyileştirme, kalite yönetiminin vazgeçilmez unsurudur. TKY ışığında oluşturduğumuz kalite sistemimizin en önemli hedefi etkin kaynak kullanımı, işin ilk seferde doğru olarak yapılması ve hasta odaklı yaklaşımdır. Kalite belgelerimiz ile sistemi garantiliyor ve güvence altına alıyoruz. Bu güvence de sektörde referans bir hastane olmamızı desteklemektedir. 

Son yıllarda önemli bir aşama kaydeden Türkiye’deki özel sağlık sektörünün dünya ölçeğinde prestiji hangi düzeydedir? Uluslararası marka olma yönünde hangi adımları attınız?

Türkiye’deki özel sağlık sektörünün dünya ölçeğinde prestiji hala istenilen seviyede değildir. Özellikle Avrupa ülkelerinde ve ABD’de bu seviyeyi yukarılara taşımak gerekmektedir.Ortak dil, ortak tanıtım stratejileri geliştirilerek dünya ölçeğinde Türk özel sağlık sektörünün prestijini elbirliğiyle arttırmalıyız.

Uluslararası marka olma yönünde, son yıllarda özel bir yapılanma kurarak “tıp turizmi”ne ağırlık verdik. Özellikle kalp cerrahisi, onkoloji, organ nakli, plastik cerrahi gibi birimlerdeki 20 yıla varan Florence Nightingale deneyiminin; yurtdışından gelen hastalarda bir güven algısı yarattığı inancındayız.

Ayrıca Group Florence Nightingale uluslararası marka olma yolunda, yurtdışında hastane projelerini hayata geçirme planları yapmaktadır. Başta Balkan ülkeleri, Rusya olmak üzere potansiyel görülen başka ülkelerde de yeni yatırım fırsatları üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. 

Son dönemde hastane donanım yatırımı olarak nitelenecek ne tür girişimleri hayata geçirdiniz?

2007 yılı Mayıs ayında tam donanımlı bir hastane olan Özel Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’ni hizmete açtık. Hastane, tam donanımlı ameliyathaneleri, yoğun bakım servisleri, poliklinikleri, özel merkezleri (Fizik Tedavi Merkezi, Ayak Sağlığı Merkezi, Meme Sağlığı Merkezi vb.) ile tam kapasite hizmet vermektedir.

Ayrıca 2007 Haziran ayında Kemerburgaz’da Özel Göktürk Florence Nightingale Tıp Merkezi faaliyetine başladı. 7 gün 24 saat uzman kadroların bulunduğu merkez, o bölge için bir referans sağlık kurumu olmayı başardı.

Halihazırda inşaatı devam eden Şişli Florence Nightingale Hastanesi ek bina inşaatımız da 2010 yılı sonunda hizmete açılacak. 

Özel sağlık sektörüne hizmet veren kurumların, karar vericilerden acil çözüm beklediği sıkıntıları var mı? Türkiye’de kurumsallaşmış bir yapı kurmak için kimlere ne tür görevler düşüyor?

Özel sağlık sektörünün yıllardır süregelen ciddi sorunları hala çözüm beklemektedir. Sorunların çözümü Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı ile sivil toplum örgütlerinin (OHSAD, TOBB Sağlık Kurulu) biraraya gelmesi ile mümkün olabilir. 

Son dönemde giderek önemini arttıran “Sağlık Turizmi”ne bakış açınızı öğrenebilir miyiz? Grubunuz yabancı hasta transferlerinde gerek rakamsal gerekse de hizmet kalitesi açısından hangi noktadadır?

Aslında sağlık turizmi yerine "tıp turizmi" terimini kullanmayı daha doğru buluyoruz. Sağlık turizmi dediğimizde işin içine termal turizm, spa turizmi gibi sağlığın diğer kollarını da dahil etmiş oluyoruz. Tıp turizmini ele alacak olursak, Florence Nightingale olarak zaten biz bu konuya pek yabancı değildik. Yıllardan beri hem ülkemiz vatandaşlarına hem de yurtdışından gelen hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vermekteyiz.

Son dönemde, teknolojinin ve bilginin dünya üzerinde çok daha hızlı bir şekilde yayılmasıyla birlikte, eskiden sadece belirli ülkelerde alabildiğiniz hizmeti, artık dünyanın farklı ülkelerinde aynı kalitede ve daha ucuza alabilme imkanı doğmuştur. Bu sebepten, dünyanın geneline baktığımızda, tıbbi hizmet almak için yaşadığı ülkenin dışına seyahat eden kişi sayısında önemli bir artış gözlemlemekteyiz ve bu sayısının hızla arttığını görebiliyoruz.

Bu gelişmeler doğrultusunda, Florence Nightingale Grubu olarak yurtdışından kabul ettiğimiz hasta sayımız son yıllarda ciddi bir artış gösterdi. Biz de bu talebe en etkin şekilde cevap verebilmek ve yabancı bir ülkeye tıp hizmeti almaya gelmiş hastalarımıza en iyi hizmeti sunabilmek amacıyla bu alanda bir yapılanma oluşturduk. "Center for International Patients" adı altında oluşturduğumuz uluslararası hasta departmanımız, hekim, yönetici ve hasta sorumlularından oluşmakta ve yalnızca yurtdışı hastalarımıza hizmet vermektedir. Bu alanda benimsediğimiz temel prensip, hasta ve yakınlarıyla doğru ve sürekli iletişim ve bilgilendirme, yakın ilgi ve en kaliteli tıbbi hizmeti sunarak hastalarımıza kendi ülkelerinden uzakta olduklarını hissettirmeden, en gelişmiş hizmeti almalarını sağlamaktır.

Florence Nightingale'yi tercih eden hastalarımızın geldikleri ülkelere bakacak olursak, İngiltere, ABD, Arnavutluk, Azerbeycan, Bulgaristan, Romanya, Sudan, Mısır gibi ülkelerden yoğun talep aldığımızı görüyoruz. Dikkat edersek, sadece 2-3 saatlik yakın uçuş mesafesinde olan ülkelerden değil, İngiltere, ABD gibi hem mesafe olarak uzak hem de gelişmiş ülkelerden de hasta çekebiliyor olmamız, hem Türkiye hem de Florence Nightingale olarak hangi noktada olduğumuzu ortaya koyuyor.

Elimizdeki verilere baktığımızda yurtdışından hastanemize gelen hastaların hizmet aldığı branşların ağırlıklı olarak ‘Kalp ve Damar Cerrahisi, Ortopedi, Plastik Cerrahi, Organ Nakli, Robotik Cerrahi, Onkoloji, IVF (Tüp Bebek)’ olduğunu söyleyebiliriz. 

Köklü bir geçmişe sahip olan Florence Nightingale Grubu’nun önümüzdeki döneme ait öngörüleri ve gelecek planlarıyla ilgili ipuçları verir misiniz?

Önümüzdeki dönemde özel hastanecilik sektöründe, yurtdışı yatırımlarının artacağını, aynı zamanda yabancı yatırımcıların da Türkiye’de özel hastanecilik sektörüne daha da çok ilgi göstereceklerini öngörüyoruz. Branş hastaneciliği kavramı önümüzdeki dönemde daha da gelişecek.

Group Florence Nightingale’nin gelecek planlarını ise; “İstanbul’daki mevcut ve yeni açılacak hastanesi ile birlikte yatak sayısını 1000’e çıkartmak, uydu poliklinikler açarak sağlık hizmetini değişik lokasyonlara taşımak ve yurtdışı yatırım fırsatlarını değerlendirmek” şeklinde özetleyebiliriz.

Medikal Teknik

Bu haber toplam 9622 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim