• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

GÜ'de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının yapım ihalesi

GÜ'de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının yapım ihalesi
Rektör Prof. Dr. Günaydın: "Kelkit'te inşa edilecek Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının yapım ihalesi haftaya gerçekleştirilecek"

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Kelkit'te inşa edilecek Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının yapım ihalesinin haftaya gerçekleştirileceğini bildirdi.

 

Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, merkez kampüste yoğun yapılaşma gerçekleştirdiklerini belirterek, Kelkit ilçesinde de önemli proje hayata geçirerek üniversite altyapısını daha da güçlendireceklerini vurguladı.

 

Üniversite bünyesinde tıp fakültesi olmamasına rağmen sağlık alanındaki yatırımlar noktasında da önemli mesafe aldıklarına dikkati çeken Günaydın, "Gümüşhane Üniversitesi hem bölgemizdeki potansiyeli harekete geçirmek hem de ülkemizde istihdam oranı yüksek alanlarda nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla hareket eden bir kurumdur. Son yıllarda hem kamu hem de özel sektör yatırımlarıyla sağlık alanında çok önemli gelişmeler oldu. Dolayısıyla sağlık standartlarında meydana gelen yükselişle birlikte bu alanda istihdam edilecek yardımcı sağlık personelinde yoğun açık oluştu" ifadelerini kullandı.

 

Günaydın, bu açığı görerek sağlık alanında önemli yatırımları gerçekleştirdiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

 

"Merkez kampüsümüzde yer alan Sağlık Yüksekokulumuz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun yanında Kelkit'teki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da sağlık alanındaki önemli yatırımımızdır. İlk ve Acil Yardım Bölümü ile Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu binasında öğretime devam eden Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, yeni hizmet binasının tamamlanması ile büyümesini ve artan eğitim kalitesini daha da yükseltecektir."

 

Kelkit'te inşa edilecek Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının yapım ihalesinin haftaya gerçekleştirileceğini belirten Günaydın, şunları kaydetti:

 

"Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hizmet binası, 4 bin 808 metrekare kapalı alanda inşa edilecek. Bodrum katla birlikte beş kattan oluşacak binada 22 sınıf, 26 ofis, 3 laboratuvar, 2 mutfak, yemekhane ve kantin yer alacak. İki yıl içinde hizmete sunmayı amaçladığımız projenin şimdiden üniversitemize, Gümüşhane'mize ve Kelkit ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6327 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim