• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

"Güneş gözlüğü, aksesuar olarak görülmemeli, göz sağlığı için gerekli"

"Güneş gözlüğü, aksesuar olarak görülmemeli, göz sağlığı için gerekli"
Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş gözlüklerine yönelen vatandaşları uyaran göz hekimleri güneş gözlüğü alırken mutlaka doktor kontrolünden geçerek tavsiye edilen gözlüklerin alınması konusunda uyarıyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş gözlüklerine yönelen vatandaşları uyaran göz hekimleri güneş gözlüğü alırken mutlaka doktor kontrolünden geçerek tavsiye edilen gözlüklerin alınması konusunda uyarıyor. Güneş gözlüğünün aksesuar olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Gaziantep Özel Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi Hekimi Dr. Süleyman Yıldırım, "Göz sağlığı için gerekli ve hayati bir araç olarak kabul edilmeli ve sağlık malzemesi olarak kullanılmalıdır." dedi.

Güneş gözlüklerinin mutlaka hekim kontrolünde optiklerden alınması gerektiğini vurgulayan Dr. Süleyman Yıldırım, "Yazın gelmesiyle birlikte vatandaşlarımız güneşin zararlı ışınlarından korunmak için yoğun olarak güneş gözlüğü olmaya başladı. Güneş gözlüğü insanlar için önemli bir ihtiyaçtır ve her yaş gurubundaki insanın mutlaka kullanması gerekir. " dedi. Güneş gözlüğü alacakların konuyla ilgili doğru seçimi yapabilmesi ve gözlerine uygun güneş gözlüğünü alabilmeleri için mutlaka uzman bir hekimin kontrolünden geçmesini tavsiye eden Yıldırım, "Son zamanlarda bir çok market ve özellikle cadde üzerlerinde kurulan tezgahlarda rast gele satılan ve menşei bilinmeyen gözlükler kullanıcılar için en büyük tehlikedir. " diye konuştu.

Dr. Süleyman Yıldırım, güneş gözlüğü alacaklar için şu tavsiyelerde bulundu: "Güneş gözlüğü aksesuar olmak görülmemeli. Göz sağlığı için gerekli ve hayati bir araç olarak kabul edilmeli ve sağlık malzemesi olarak kullanılmalıdır. Güne gözlüğü kullanmak insanlarda küçük yaştan itibaren alışkanlık haline getirilmelidir. Uzun süre güneşte kalacak vatandaşlarımız mutlaka güneş gözlüğü kullanarak güneşin zararlı ışınlarından korunmalıdır. Güneş gözlüğü seçimi yüz şekline göre yapılmalıdır. Gözlüğün yüze tam olarak oturmaması durumunda göz, yan kısımlardan sızan güneşin zararlı ışınlarına maruz kalabilir. Her güneş gözlüğü ultraviyole ışınları tutmaz, bunun için ultraviyole ışınlarını tutabilecek özellikler taşıyan güneş gözlükleri tercih edilmelidir. Gözlüklerin belirli bir standardı ve kalite belgesi olması gerekir. "

GÜNEŞ IŞINLARI GÖZDE KATARAKTI TETİKLER

Güneşten kaynaklanan ışınların, gözün mercek ve retinasına zarar vereceğini vurgulayan Yıldırım, güneş ışınlarından bilinçli olarak korunamayan insanların ilerideki yaşamlarında katarakt oluşmasına ve görmesini etkileyecek başka rahatsızlıkların yaşamasına neden olabileceğini söyledi.

Güneş gözlüğü kullanımının bu sebeple çok önemli olduğunu dikkat çeken Uzman Dr. Yıldırım, "Katarak ameliyatı olanların da mutlaka güneş gözlüğü kullanmaları gerekir. Numaralı gözlük ya da lens kullananların güneş gözlükleri de numaralı olmalıdır. Kontak lensler UV koruması sağlamaz, dolayısıyla kontak lens kullananlar da güneş gözlüğü takmalıdır. Güneş gözlüklerinin cam renginin duman ve kahverengi olması gerekir. Amber ve turuncu renkte güneş gözlüğü camları, trafik ışıklarının renklerinin algılanmasında zorluğa sebep olabilir. Trafikte araç kullanırken kesinlikle bu renkte güneş gözlüğü takılmamalıdır. Yine mavi renkli camlar, güneş ışınlarının göze daha çok yansımasına neden olduğu için tercih edilmemelidir. Güneş gözlüğü ayrıca, yaş ilerledikçe daha da belirginleşen göz kenarlarındaki kırışıklıkları önleyen önemli bir sağlık malzemesidir." şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4770 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim