• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 11 °C

Güneş Kremi ile Cildinizi Koruma Altına Alın

Güneş Kremi ile Cildinizi Koruma Altına Alın
Güneş kremleri, yaz aylarında ve diğer mevsimlerde cilde doğrudan temas eden, cilt için oldukça zararlı olan UV ışınlarına karşı koruma tabakası oluşturur.

Çeşitli faktör dereceleri bulunan kremler 30 faktör, 20 faktör, 50 faktör gibi koruma seviyeleri sunar. Cilt tiplerine özel olarak tasarlanan krem içerikleri, zengin formülleriyle cildi nemlendirirken aynı zamanda etkin koruma işlevi gerçekleştirerek cildin beslenmesine ve yenilenmesine yardımcı olur. Dünyanın en kaliteli markaları tarafından tasarlanan ürünler, Watsons tarafından size sunulur.

Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Güneş kremi seçerken dikkat etmeniz gereken ilk husus, kremin türüdür. Güneş koruyucu, güneş sonrası ve bronzlaştırıcı olmak üzere gruplandırılan kremlerin her biri farklı işlevlere sahiptir. Öncelikle güneş kreminin türünü inceleyerek ihtiyacınız olan koruma seviyesini öğrenmeniz gerekir. Koruyucu kremlerin dört farklı koruma seviyesi bulunur. Birincisi, 6 ila 10 faktör arası koruma sunan ürünlerdir. Bu ürünler, düşük koruyucu etkili olarak adlandırılır ve güneş ışınlarının çok dik olmadığı bahar, sonbahar, kış gibi mevsimlerde kullanılabilir. Yaz aylarında ise güneşin yoğun olmadığı saatlerde tercih edilebilir. 15 ila 25 derece faktör seviyesine sahip olan kremler, ikinci derece yani orta seviye koruyuculuk oranı sunar. 30 ila 50 faktör kremler ise en yüksek koruyuculuk seviyesine sahip olan kremlerdir. Bu ürünler UV ışınlarına karşı %98'e varan seviyelerde koruyuculuk sergiler.

Cilt Tipine Göre Koruyucu Seçimi Nasıl Yapılır?

Süt beyazı (kızıl saç tipine sahip olan), beyaz, buğday, koyu, esmer, siyah ten gibi çeşitli cilt tiplerinin güneşe karşı gösterdikleri reaksiyon ve dayanıklılık farklıdır. Çok açık tenli süt beyazı, beyaz gibi cilt tiplerine sahip kişiler, güneşe karşı aşırı hassastır. Bununla birlikte bu kişilerin cilt yüzeyinde ciddi güneş yanıkları meydana gelebilir. Bu yanıklardan korunmak için kesinlikle çok yüksek faktörlü koruyucu kremler kullanmaları ve her su ile temasta kremi yenilemeleri gerekir. Ayrıca iki saatte bir yüksek koruyuculu güneş kremi uygulayarak güneşten büyük oranda korunabilir. Ancak bu cilt tipinin güneş kremi uygulamaları yapılsa da, doğrudan güneş altında uzun süre kalmaması da önemlidir. Buğday tene sahip olan kişiler, güneşte bronzlaşabilir. Ancak bu cilt tipi de güneşten korunmadığında yanıklar oluşabilir. Yanık dışında kızarıklık ve sızlamalar da görülebilir. Bu sebeple bu cilt tipinin koruyucu güneş kremi çeşitlerinden kullanması tavsiye edilir. Bronzlaştırıcı uygulamak isteyen buğday tenliler, koruyucu içeren bronzlaştırıcıları tercih edebilir.

Koyu Cilt Tipleri Nasıl Korunmalıdır?

Koyu ten, esmer ten ve siyah tenli kişilerin ciltleri, hiçbir zaman yanmaz. Ancak bu kişilerin ciltleri de güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı savunmasızdır. Güneş ışınlarına maruz kalmak, erken yaşlanma belirtileri, kırışıklıkların çoğalması, güneş lekeleri, nemsizlik, matlaşma, dökülme gibi olumsuz etkiler oluşturabilir. Bu nedenle bu kişilerin de koruyucu güneş kremi ya da koruyucu takviyeli bronzlaştırıcılar kullanmaları önerilir. Esmer tenli kişilerin ciltleri, çok koyu bronzlaşma için müsaittir. Bebekler ve çocukların ciltleri de güneşe karşı aşırı hassastır. Bebek güneş kremi ürünleri kullanarak güneşe karşı korunmaları sağlanabilir. Bebekler yaz ayları dışında da doğrudan güneş ışınlarına maruz bırakılmamalıdır.

Çocuklar, çocuk güneş kremi türleriyle korunmalı, her ıslanmadan sonra güneş kremi uygulaması yapılmalıdır. Güneş kremi fiyatları ürünlerin markaları, faktör seviyeleri ve koruyuculuk oranları baz alınarak farklı aralıklarda sunulur. Neutrogena, ROC, Sebamed, Solaid gibi markalar tarafından üretilen ve Watsons'ta satışa sunulan güneş kremlerini değerlendirerek cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir, sağlıklı bir şekilde bronzlaşmanın tadını çıkarabilirsiniz. Sizin için en uygun koruyucu seviyesine sahip olan ürünleri hemen sepete ekleyebilir, Watsons'ın ayrıcalıklarla dolu dünyasını daha yakından tanıyabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 13436 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim