• BIST 9539.34
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Günlük Cilt Bakım Rutini

Günlük Cilt Bakım Rutini
Elbette hepimiz hızlı ve dengeli bir günlük cilt bakımı rutininin iyi bir fikir olduğunu biliyoruz. Ancak bu kadar çok losyon, krem ​​ve ipucu varken nereden başlayacağınızı bilmek zor!

Ayrıca, zaman çok önemlidir - kimse banyoda saatlerce vakit geçirmek istemez.

İşte cildinizi temizleyen, tazeleyen ve her sabah için hazırlayan ve her gece bakım yapan kolay bir cilt bakımı rutini oluşturmak için bilmeniz gereken her şey.

Adım 1: Temizleyin

Temizleme adımını kolay bir cilt bakımı rutininden biri yapın. Günde iki kez taze temizlenmiş cilt, temel cilt bakımı rutininize (hem sabah hem de akşam) başlamak için iyi bir başlangıçtır. İster üç dakikanız, ister 15 dakikanız olsun, temizlik her zaman temel cilt bakımı rutininin ilk adımı olmalıdır. Hangi temizleyiciyi seçmelisin? Piyasada birçok farklı temizleyici ürün vardır ve sizin için doğru olanı cilt tipinize ve kişisel tercihinize bağlıdır.

2. Adım: Tonik kullanın

Cildi nemlendiriciye hazırlamak için bir tonik kullanın. Bu kişisel bir tercihtir ancak fazla yağları ve ölü deri hücrelerini temizlemeye yardımcı olmak için (ve cildimizi mutlu hissettirmek için!) ihtiyacınız vardır. Cildi canlandırmaya ve yenilemeye yardımcı olan harika bir üründür. Zamanınız yok ise günün sonunda makyaj temizlemesinden sonra bu adımı uygulayabilirsiniz.

3. Adım: Serum uygulayın

Temel cilt bakımı rutininize mutlaka serum adımını ekleyin. Serum ile cildinizi güçlendirebilir ve besleyebilirsiniz. Peki serum ne zaman uygulanmalı? Serum temizlik ve tonik kullanımından sonra ama nemlendirmeden önce kullanılmalıdır.

4. Adım: Nemlendirin

Nemlendirme, herhangi bir günlük cilt bakımı rutininde en önemli adımlardan bir tanesidir.

Nemlendirici - tahmin ettiğiniz gibi - cildinizin nem kaybetmesini önlemeye yardımcı olur (esnek ve dolgun hissetmesini sağlar!)

Çok iyi olmayan bir nemlendirici cildin gergin ve kuru hissetmesine neden olabilir ve cildiniz uyum sağlamaya çalışırken sivilceler oluşabilir. Cildiniz için harika nemlendiriciler olan E Vitamini, Gliserin, Pro-Vitamin B5 ve Hodan Tohumu Yağı gibi bileşenlere dikkat edin.  Peki nemlendiriciyi nasıl kullanmak gerekiyor? Nemlendiriciyi uygularken önce avuçlarınız arasında ısıtın ve sonra nemlendiriciyi yüzünüze sürün.

5. Adım: Maske yap ve cildini arındır

Cildiniz biraz yağlıysa, derinlemesine temizleyici bir kil maskesi idealdir, ayrıca gözeneklerin görünümünü küçültmeye ve kirleri ve ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Peeling ile ölü deri hücrelerini cildinizi temizleyin ve böylelikle cildinizi arındırmış olursunuz.

Bu cilt bakımı adımlarını haftada bir veya iki kez yapın ve cildinizi tahriş etmemek için ilk başta yavaş başlayın. Böylelikle cildinizi yumuşak ve pürüzsüz hissedebilirsiniz.

Günlük bir bakım için bir kağıt maske de deneyebilirsiniz, yeni Kore güzellik trendi bir nemlendirici harikası ve yoğun bir günün ardından rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Sonrasında cildiniz inanılmaz derecede yumuşacık olacaktır.

Daha fazla bilgi için https://www.myepique.com.tr/gunluk-cilt-bakimi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4417 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim