• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Günümüz teknolojisi ile estetik burun ameliyatı

Günümüz teknolojisi ile estetik burun ameliyatı
Estetik burun, yüz ile uyumlu olan bir burundur. Burnunun şeklinden memnun olmayan kişiler çözümü estetik burun ameliyatında bulmaktadırlar.

Burun estetiği söz konusu olduğunda, estetik burun kavramını açıklamadan olmaz. Estetik burun, yüz ile uyumlu olan bir burundur. Burnunun şeklinden memnun olmayan kişiler çözümü estetik burun ameliyatında bulmaktadırlar.

Burun ameliyatları 2’ye ayrılır. Bunlar estetik burun ameliyatı ve fonksiyonel burun ameliyatı. Burnun asıl fonksiyonu sağlıklı nefes alıp vermeyi sağlamaktır. Bozulmuş olan nefes sağlığının düzeltilmesi için fonksiyonel burun ameliyatı uygulanır. Nefes sağlığı ya doğuştan ya da sonradan bazı rahatsızlıklar sonucu bozulabilir. Doğuştan olan burun fonksiyonuna örnek olarak septumdeviasyonu (burunda kemik) adı verilen burun orta duvarının eğri olması söylenebilir. Burundaki eğrilik kıkırdak yapıda olduğu kadar kemik yapıda da olabilir. Bu sorunun tek çözümü ameliyattır. Bir başka problem doğuştan konkaların (burunda et) büyük olmasıdır. Zaten bu durum halk arasında çoğunlukla burunda et diye tabir edilir. Konka tedavisinde ilk olarak tıbbi tedaviler denenir. Sonuç alınamadığı takdirde radyofrekans denilen bir yöntem denenir. Bu ikisinden çözüm bulunamazsa en son çare burun ameliyatıdır.

Estetik Burunda Kadın Erkek Farkı

Kadın – Erkek burun estetiğinden bahsetmek gerekirse; Kadın burnu yumuşak ve zarif yapılı olmalı. Bunu ise burun darlığı, alın ve dudak arası doğru açı sağlamaktadır. Erkek burnundaki en önemli unsur mutlaka doğal görünümlü olmalıdır. Yani erkeğin erkeksi görünümüne asla zarar verilmemeli ve estetik bir girişim yapıldığı belli olmamalıdır. Estetik burunda dikkat edilmesi gereken nokta ise burun aşırı küçültülmemeli ve aşırı kaldırılmamalıdır.

Estetik Burun Yaptırmak İçin Kaç Yaşında Olmak Gerekir?

Tüm estetik ameliyatlar kanun gereği 18 yaş doldurulduktan sonra yapılması gerekir. Fakat kulak estetiği ve doğumsal nedenli yapılan estetikler bu kuralın dışında kalmaktadır. Burun ameliyatında iki neden önemlidir. Birincisi yüzdeki kemik gelişimi tam olarak tamamlanmamış bir kişide yapılacak ameliyat hem yüzün gelişimini negatif etkiler hem de yıllar sonra tekrar bir ameliyat gerekebilir. İkincisi ise kanun önünde reşit sayılmayan bir kişinin estetik bir ameliyat konusunda doğru kararı veremeyeceğidir. Tabii nefes almanın ileri derecede bozuk olduğu durumlarda sadece burun hava yolunu açmak için bazı ameliyatlar yapılması gerekebilir. Bu ameliyatlar yapılırken kemik dokusuna mümkün olduğunca dokunulmaz. Estetik düzeltme genelde 19 yaş ve sonrasına bırakılır.

Ayrıntılı Bilgi İçin http://www.ismailbayram.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3358 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim