• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 26 °C

Güzelliğin Anahtarı ’Altın İğne’ Tedavisinde

Güzelliğin Anahtarı ’Altın İğne’ Tedavisinde
Diyarbakır'da Cildiye Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, "Altın iğne tedavisi bir radyo frekans ısı enerjisini cilt altına iletme yöntemi. Uygulayacağım olan...

Diyarbakır'da Cildiye Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, "Altın iğne tedavisi bir radyo frekans ısı enerjisini cilt altına iletme yöntemi. Uygulayacağım olan cihazın ucunda 64 tane gerçek altın iğne var. Altının çok iyi bir iletken olmasından dolayı ısı kaybını ve enerjiyi kaybolmadan direkt doku altına iletebiliyor" dedi.

Memorial Hastanesinde görev yapan Cildiye Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, gerçek altın iğneler ile ciltte oluşan akne, yara, çatlak izlerini cildin altına gönderilen radyo frekans ısı enerjisiyle cildin sıkılaştığını ve tedavinin yaz kış yapıldığını söyledi.

Altın iğne tedavisini bir radyo frekans ısı enerjisini cildin altına iletme yöntemi olduğunu belirten Dr. Bağlam, uygulama yapılan cihazın ucunda 64 tane gerçek altın iğne olduğunu, altının çok iyi bir iletken olmasından dolayı ısı kaybını ve enerjiyi kaybolmadan direkt doku altına iletebildiğini ifade etti.

Amacın cilt altındaki elasteni, kolajeni cilt altı bağ dokuyu uyarıp cildi sıkılaştırmak olduğunu aktaran Bağlam, şöyle konuştu:

"Altın iğnenin hiçbir yan etkisi yok. Birçok işlemi kışın yapamıyoruz ama altın iğneyi yaz kış yapabiliyoruz. Sonuçları çok güzel oluyor. Her yaş grubunda bu işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Altın iğneyi her kişiye uygulayabiliyoruz. En sık uyguladığımız hastalar genelde yüzünde akne sonrası çukur olan gençler oluyor, orta yaş grubunda cildini sıkılaştırmak isteyen 30-40 yaş grubundaki kadın ve erkek hastalarımız en çok işlem yaptığımız hastalarımız. Bunun yanında gebelik sonrası çatlak problemi olan, spor yapan gençlerin kollarındaki çatlaklar olan hastalar bu işlemi güvenle yapabiliyoruz."

Altın iğne uygulamasının öncesinde, işlemin yapılacağı bölge temizlendiğini ve anestezi etkisi olan krem uygulandığını kaydeden Dr. Bağlam, "Altın iğne tedavisine ilk önce hastamızı muayene edip, bu işleme ihtiyacı var ise önce bir anestezi kremi yüzüne uyguluyoruz ve yüzde 15-20 dakika bekletiyoruz. Ardından işleme alıyoruz. İşlemimiz 15-20 dakika sürüyor. Ayda bir ortalama 4 seans öneriyoruz. Hastaların endikasyonuna göre bu seans sayıları değişiyor" ifadelerini kullandı.

Altın iğne tedavisinin ciltteki faydalarını araştırıp tedavi olmaya karar verdiğini belirten Şevin Alakuş, tedavinin cildi sıkılaştırma gibi faydaları olduğunu söyledi.

Cilde olan faydalarından dolayı yaptırmaya karar verdiğini ifade eden Alakuş, "Cildini seven ve koruyan biri olarak altın iğne tedavisini araştırdım ve tedavinin cilde sağladığı faydaları olan skar tedavisi, cildi gençleştirme ve cildi sıkılaştırma gibi faydaları bulunuyor. Bende tedavinin bu faydalarını öğrendikten sonra yaptırmaya karar verdim" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 820 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim