• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 14 °C

100 Binde Bir Çekilen Fotoğraf

100 Binde Bir Çekilen Fotoğraf
İzmir'de, öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran Hatice Yavaş'ın göğüs boşluğunda, 100 bin kişide bir görülen bir tümör tespit edildi.

İzmir'de, öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran Hatice Yavaş'ın göğüs boşluğunda, 100 bin kişide bir görülen bir tümör tespit edildi. Adrenalin salgılayarak büyük tansiyonu 25'e kadar yükselten tümör ameliyatla alınırken, Hatice Yavaş tedavisinin ardından hastaneden taburcu oldu, sağlık çalışanlarıyla "yeni hayatının ilk gününde" hatıra fotoğrafı çektirdi.

İzmir'de yaşayan 55 yaşındaki Hatice Yavaş, bundan birkaç ay önce ciddi öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde, göğüs boşluğunda 4 santimetre büyüklüğünde bir tümör tespit edildi.

Çok sayıda ekiple ortak operasyon

Göğüs boşluğundan kalbe doğru uzanan ve çok nadir olarak tespit edilen tümör için Medicana International İzmir Hastanesi Göğüs Cerrahisi ve Kalp-Damar Cerrahisi ekipleri birlikte ortak operasyon yaptı. Medicana International İzmir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanları Prof. Dr. Özgür Samancılar, Shukur Musayev ve Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Ayık yönetiminde yapılan ameliyat sırasında, yoğun şekilde adrenalin salgılayarak büyük tansiyonu 25'e kadar yükseltebilen tümör alındı ve hasta ameliyat sonrası yakından takip edildi.

Göğüs ve kalp-damar cerrahisi dışında; anestezi, yoğun bakım gibi çok sayıda ekibin bir araya gelerek değerlendirdiği ve titizlikle tedavi ettiği Yavaş, hastaneden taburcu oldu. Hatice Yavaş, kendisiyle ilgilenen sağlık çalışanlarına teşekkür edip, hatıra fotoğrafı çekildi.

"Yeni hayatımın ilk günü, bu fotoğraf da bu günden hatıra kalsın istedim"

Hatice Yavaş, hastaneye başvururken, durumunun ciddiyetinden habersiz olduğunu belirterek, "Son dönemde çok fazla öksürüyordum, tansiyonum da yükseliyordu. Doktora başvurduğumda, nadir görülen bir hastalığım olduğunu öğrenince korkmuştum; ama iyileşeceğime ve doktorlarıma inandım. Onların tüm söylediklerini yaptım; çünkü sevdiklerime kavuşmak için iyileşmeyi çok istedim, hiç şikayet etmedim. Tedavi sürecimde o kadar çok kişi benimle ilgilendi ki isimlerini saymakla bitmez, hepsine çok teşekkür ederim. Bugün bu fotoğrafı çektirdim; çünkü bugün yeni hayatımın ilk günü, bu fotoğraf da bu günden hatıra kalsın istedim."

Medicana International İzmir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özgür Samancılar, tıp dilinde "feokromasitoma" denilen ve göğüs boşluğunda oluşan tümörün çok sayıda branşın bir araya gelerek tedavi edildiğine değinerek, şunları söyledi:

"Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Ayık, anestezi ve yoğun bakım ekibimiz başta olmak üzere bu tedavi bir çok hekim, hemşire ve sağlık çalışanı arkadaşımla bir ekip çalışmasıyla gerçekleşti. En büyük hediye hastamızın iyileşmek için çaba göstererek tedaviye yanıt vermesi oldu. Bu tür vakalarda deneyimli ekip kadar ekiplerin "multidisipliner" dediğimiz farklı branşların bir koordinasyon ve uyumla çalışması önemli. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 504 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim