• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Amerika’dan Medical Point’e Şifa Yolculuğu

Amerika’dan Medical Point’e Şifa Yolculuğu
Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Halil Kuru, hastalığına çareyi İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesinde buldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Halil Kuru, hastalığına çareyi İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesinde buldu. 6 aydır yürüyemeyen ve şeker hastası olduğu için ameliyatı yapılmayan Kuru, İEÜ Medical Point Hastanesinde olduğu ameliyatla sağlığına kavuştu. Kuru, "Amerika'da gittiğim doktorlar şeker hastalığım olduğu için kalça protezi ameliyatını yapmak istemedi. Medical Point Hastanesinde şifayı buldum. Artık yürüyebileceğim, çok mutluyum." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan, 52 yaşındaki Halil Kuru'ya 5 yıl önce şeker hastalığı teşhisi konuldu. Halil Kuru, şeker hastalığı ile mücadele ederken geçirdiği kaza sonucunda kalçasında hasar meydana geldi. Zamanla yürümesi yavaşlayan ve 6 aydır hiç yürüyemeyen Halil Kuru'ya, Amerika'da gittiği doktorlar, kalça protezi ameliyatı olması gerektiğini ancak şeker hastalığından dolayı ameliyatın riskli olduğunu ifade etti.

İlk adımlarını attı

Amerika'da İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesinin ismini duyarak Türkiye'ye gelen Halil Kuru, geçirdiği yaklaşık iki saatlik ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Total kalça protezi takılan Kuru, ameliyatının ertesi günü ilk adımlarını attı. Yaşadığı süreci anlatan Halil Kuru, "Büyük bir kaza geçirdim. Kulak zarım patladı, kafa tasım çatladı. Kalçamda hasar meydana geldi. Zamanla yürüyemez duruma geldim. 6 aydır hiç yürüyemiyordum. Sol bacağım hiç tutmuyordu. Yürümeye çalıştığım zaman düşüyordum. Amerika'da birden fazla doktora gittim. Şeker hastası olduğum için protez ameliyatının riskli olduğunu söylediler. Ameliyatı yapmak istemediler. İEÜ Medical Point Hastanesinin Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre hocayla iletişime geçtim. Sonra hastaneye geldim. Ameliyatımı yapacak Op. Dr. Mehmet Aykut Türken hocamızla tanıştım" ifadelerini kullandı.

"Büyük mutluluk yaşıyorum"

Şifayı kendi ülkesi Türkiye'de bulduğunu ve 6 ay sonra yeniden yürüyebildiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Kuru, "25 yıldır Amerika'da yaşıyorum. Şifamı, Türkiye'de Medical Point Hastanesinde buldum. Amerika'da doktorların yapmak istemediği ameliyatı burada oldum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Yeniden yürümenin, eskisi gibi yürüyecek olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Çok kısa bir süre sonra yeniden ayağa kalkacağıma, eski tempolu iş hayatıma döneceğime inanıyorum" dedi.

"Multidisipliner çalışma gerek"

Halil Kuru'nun ameliyatını gerçekleştiren İEÜ Medical Point Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Op. Dr. Mehmet Aykut Türken de, Halil Kuru gibi riskli hastaların ameliyatları için "multidisipliner" çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Türken, "Halil beyin, geçirdiği kaza sonucunda kalçasında "Femur başında çürüme" olarak adlandırdığımız bir çürüme meydana geldiğini gördük. Yürüme bozukluğu vardı. Ciddi de bir diyabetik hastalığı olduğu için önce endokrin bölümü doktorumuzla görüşüp şeker hastalığını düzenledik. Yaklaşık 1,5-2 saat süren bir ameliyatla total kalça protezi taktık. Ameliyattan bir gün sonra ayağa kalktı ve ilk adımlarını attı" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 560 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim