• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Bir Haftada Geçmeyen Bel Ağrısına Dikkat

Bir Haftada Geçmeyen Bel Ağrısına Dikkat
En sık karşılaşılan rahatsızlıklar arasında olan bel ağrısının bir haftadır sürmesi halinde hastanın profesyonel bir sağlık kuruluşuna başvurulması...

En sık karşılaşılan rahatsızlıklar arasında olan bel ağrısının bir haftadır sürmesi halinde hastanın profesyonel bir sağlık kuruluşuna başvurulması öneriliyor.

Amasya'da faaliyet gösteren Özel Kolmed Hastanesi'nde görevli Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Önder Taşkın, yaşam kalitesi ve iş gücü kaybına neden olan bel ağrısının tedavi sürecinde ağrının tanı ayrımını yapmanın önemine işaret etti. Taşkın, "Eğer bel ağrısı 7 günden fazla sürüyorsa, istirahat ve ilaçla geçmeyip, yürüme fonksiyonlarınızda bozulmaya neden oluyorsa mutlaka profesyonel bir sağlık kuruluşuna başvuru gerektirir. Hastanemizde farklı tedavi yöntemlerimizle ağrılarınıza son verebiliriz" dedi.

"Her bel fıtığı da ameliyat olunması anlamına gelmez"

Gebelik, stres, ani hareketle oluşan kas spazmlarının da neden olabileceği bel ağrısının yeni doğumdan yaşlılığa değin her yaşta görüldüğünün altını çizen Opr. Dr. Taşkın, "Yeni doğan döneminde omur ve omuriliklerdeki doğumsal anormallikler, travmalar, enfeksiyonlar, bel fıtıkları, kireçlenme bel ağrısının nedenleri arasındadır. Önemli olan bunların ayrımını yaparak tedavisini gerçekleştirmektir. Her bel ağrısı bel fıtığı değildir. Her bel fıtığı da ameliyat olunması anlamına gelmez. Bize bel ağrısıyla gelen hastaların çok düşük yüzdesine operasyon öneriyoruz. Çeşitli yöntemlerle birçok hastanın ağrısını önlemekteyiz. Medikal veya fizik tedaviyle hastanın iyileşmesi mümkün" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 941 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim