• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Çin Takvimiyle Bebeğin Cinsiyeti Anlaşılır mı?

Çin Takvimiyle Bebeğin Cinsiyeti Anlaşılır mı?
Nedir bu Çin takvimi dedikleri? Gerçekten bebeğin cinsiyeti bu takvim metodu ile öğrenilebiliyor mu?

Şayet doğru değilse bu yöntem günümüze kadar gelmeyi nasıl başardı? Çin takvimi ile cinsiyet hesaplama konusu anne-baba adaylarının her daim gündeminde olmayı başarıyor. Bunun nedeni ise bebeklerinin cinsiyetini bir an önce öğrenmek istemeleridir. Peki, Çin takvimi ile ilgili tüm gerçekleri öğrenmeye hazır mısınız?

Çin Takvimi Nedir?

Cinsiyet hesaplama dendiğinde ilk akla gelen yöntemlerden biri Çin takvimi oluyor. Bunun nedenlerini aktarmadan önce Çin takvimi hakkında merak edilen unsurları açıklayalım. Bu takvimin başlangıç yılı M.Ö. 2637 yılıdır. Bu takvimde 12 yıllık döngüler vardır ve her bir döngü de hayvan isimleriyle adlandırılır. 5 defa kendini tekrar eden 60 yıllık döngülerden oluşan takvim günümüzde kullanılan miladi takvimden farklıdır. Farkı ise sadece güneş döngüleri değil, ay döngüleri de dikkate alınarak hazırlanmış olmasıdır. Elbette günümüzde Çin’de bu takvim kullanılmıyor. Yıllar önce yapılan bir düzenleme ile geleneksel Çin takvimi terk edildi ve bu ülkede de miladi takvime geçildi.

Çin Takvimiyle Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Belirlenir?

Çin takvimiyle cinsiyet hesaplama yönteminin temelleri 7 asır öncesine dayanıyor. Bu yöntemde kadının yaşı oldukça önemli ve anne adayının yaşının bu takvime göre belirlenmesi gerekiyor. Bunun için de yılın hangi ayında doğduğunuza bağlı olarak mevcut yaşınız 1 yaş ya da 2 yaş ilave etmeniz gerekebilir. Çünkü Çin takviminde her bir yıl farklı ayların farklı günlerinde başlıyor. Günümüzde kullanılan miladi takvimde olduğu gibi her yeni yıl, 1 ocak tarihinde başlamıyor.

Eğer 1980 yılında doğduysanız Çin takviminde bu yılın hangi ayda ve günde başladığına bakmalısınız. Çin takviminde 1980 yılı 16 şubatta başlıyor. Dolayısıyla 1980 yılının 1 ocak ile 16 şubat arasında kalan bir tarihte doğduysanız mevcut yaşınıza +1 ilave yapmalısınız. Eğer 16 şubattan sonra doğduysanız mevcut yaşınıza +2 ilave edin. Böylelikle Çin takvimine göre kadının yaşını hesaplamış olacaksınız. Ardından kadının yaşı ile hamile kalınan günün kesiştiği günü bulmanız gerekiyor. Söz konusu yönteme göre yıl içerisindeki her bir gün kız ya da erkek bebeğe işaret ediyor.

Kadın hastalıkları ve gebelikle ilgili bilgi almak için:
https://bursakadinhastaliklari.com/

Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama Doğru mu?

İşte kilit nokta da bu! Anne ve baba adaylarının asıl bilmek istedikleri mevzu, bu yöntemin doğru olup olmadığıdır. Çin takvimiyle bebeğin cinsiyetinin belirlenmesinin hiçbir bilimsel dayanağı yok. Dolayısıyla bilimsel açıdan bu yöntemin doğru olduğunu söylemek imkansız. Elbette yüzyıllardır bu yöntemin halen uygulanıyor olması akılları karıştırıyor. Aynı zamanda söz konusu yöntemin popülerliğini korumasını da sağlıyor. Fakat bebeklerin cinsiyetini belirleyen unsur anne adayının son regl tarihi, yılın hangi gününde hamile kalındığı, anne ya da baba adayının yaşı ya da benzer durumlar değildir. Bebeğin cinsiyetini belirleyen unsur, döllenmenin gerçekleşmesini sağlayan sperm hücresinin X kromozomu mu yoksa Y kromozomu mu taşıdığıdır. Zira bunun da takvimle, ayla, yılla ya da çiftlerin yaşı ile hiçbir ilgisi bulunmuyor.

Çin Takvimi Yöntemi Günümüze Kadar Gelmeyi Nasıl Başardı?

Öncelikle anne ve baba adaylarının bebeklerinin cinsiyetini bir an önce öğrenmek istemelerinin son derece normal olduğunu belirtelim. Tıp henüz bu kadar ilerlememişken bebeklerin cinsiyeti ancak doğum gerçekleştiğinde öğrenilebiliyordu. Bu nedenle Çin takvimi, Rus takvimi gibi her kültürde onlarca farklı yöntem geliştirildi ve halk arasında da popüler oldu. Günümüzde halen alyansa ip bağlayarak annenin karnına tutmak ve ne yöne doğru döndüğüne bakmak gibi geleneksel yöntemler uygulanmaya devam ediyor.

Ayrıca bir bebeğin kız ya da erkek olma ihtimali % 50’dir. Çin takvimi yöntemi başta olmak üzere herhangi bir yöntemin doğru çıkma ihtimali de haliyle % 50 oluyor ki bu rakam oldukça yüksektir. Söz konusu yöntemlerin günümüze kadar gelmeyi başarması bu ihtimalden de kaynaklanıyor. ‘Çin takvimi doğru çıktı’ diyenler kadar Çin takvimi doğru çıkmayanlar da var.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Bu Konuda Ne Diyor?

Bilimsel anlamda hiçbir dayanağı olmayan bu yönteme uzmanların nasıl baktığını merak edebilirsiniz. Bu konuda en açıklayıcı bilgileri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz’ın kaleme aldığı yazıda bulabilirsiniz. Hatta Çin takvimi yöntemi ilginizi çekiyorsa bu yazıyı mutlaka okumanızı öneririz. Merak ettiğiniz her sorunun yanıtını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

https://bursakadinhastaliklari.com/cin-takvimi-cinsiyet-hesaplama/

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 19672 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gebe Kalmaya Karar Vermek - Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Yazdı12 Kasım 2020 Perşembe 11:25
  • Ağrısız Doğum Nedir?05 Kasım 2020 Perşembe 17:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi05 Kasım 2020 Perşembe 17:49
  • Çin Takvimiyle Bebeğin Cinsiyeti Anlaşılır mı?19 Eylül 2020 Cumartesi 13:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Çalışmaları Neden Popüler?10 Eylül 2020 Perşembe 14:32
  • Kürtaj Hakkında En Çok Merak Edilen Konular14 Mayıs 2020 Perşembe 10:44
  • Mikro TESE ameliyatı13 Mayıs 2020 Çarşamba 12:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranları30 Mart 2020 Pazartesi 13:25
  • Gebelikte Korona Virüsü (COVID19)29 Mart 2020 Pazar 22:03
  • Ertesi Gün Hapı Nedir?22 Şubat 2020 Cumartesi 08:53
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim