• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

Detaylı Teşhis Ameliyattan Kurtarıyor

Detaylı Teşhis Ameliyattan Kurtarıyor
Doruk Sağlık Grubu Nilüfer Hastanesi Onkoloji Teşhis ve Tedavi Merkezi bünyesinde oluşturulan konsey, en doğru tedavi şekline ulaşılmasında büyük rol...

Doruk Sağlık Grubu Nilüfer Hastanesi Onkoloji Teşhis ve Tedavi Merkezi bünyesinde oluşturulan konsey, en doğru tedavi şekline ulaşılmasında büyük rol oynuyor.

Bu konseyin oluşmasında öncülük eden Prof. Dr. Turgut Kaçan ve Prof. Dr. Bülent Orhan tıbbi onkoloji uzmanı olarak yer alırken, bu konseyde ayrıca radyasyon onkolojisi uzmanı, patoloji bölümü, radyoloji, girişimsel radyoloji, genel cerrahi, cerrahi onkoloji uzmanı, beyin cerrahisi, KBB uzmanı, göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi uzmanı, üroloji uzmanı, kadın doğum ve jinekolojik onkoloji uzmanı gibi branşlarda yer almaktadır. Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Turgut Kaçan "Bu konseylerdeki görüşme ve tartışmalar değerlendirildiğinde hem hasta hem de hekim açısından son derece önemlidir. Çünkü hastalığın tüm boyutları ve en ince detayları ile ele alınarak güncel literatürdeki gelişmeler sunulmakta bu sayede hekimler arası iletişim sağlanmakta ve literatür sürekli takip edilmektedir. Aynı zamanda hekimler arası iletişiminde daha iyi olmasını sağlamaktadır. Hasta için ise bu konseyler sayesinde merkezimizde tedavi olan tüm hastalarımız ilgili uzmanları tek tek gezmekten kurtularak, hastalığının tüm boyutları ile araştırıldığının verdiği güvenle tedavisine devam etmektedir. Peki bu konsey nasıl işlemektedir? Haftanın belirli gün ve saatlerinde olmak üzere konseylerde görüşülecek vakalarla ilgili olarak ön hazırlıklar yapılır, vakayla ilgili her hekim ve uzman konseye davet edilir. Hekimler arasında vaka ile ilgili gerçekleşen bilgi alış verişi, deneyimlerin ve güncel bilgilerin paylaşılması ile her bir vakanın mevcut durum analizi ortaya konarak en etkin tedavi planı hekimlerin ortak kararı ile belirlenir. Böylece hasta en uygun tedaviye ulaşmış olur" dedi.

Prof. Dr. Turgut Kaçan, örnek vermek gerekirse ileri evre akciğer kanseri, yada prostat kanseri olgusunda eskiden ileri evre olduğu için cerrahi yöntemler ve radyoterapi sadece destek (amaçlı) verilirken günümüzde gelişen teknoloji ve bilgiler sayesinde artık cerrahi ve radyoterapinin, girişimsel yöntemlerin de hastalıklarda güvenle kullanıldığını ve yarar sağladığını sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 683 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim