• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Emekli Evi Üyeleri, Beslenme Ve Yaşlılık Psikolojisine Yönelik Bilgilendirildi

Emekli Evi Üyeleri, Beslenme Ve Yaşlılık Psikolojisine Yönelik Bilgilendirildi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren emekli evleri üyelerine yönelik sosyal aktivitelerin yanı sıra,...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren emekli evleri üyelerine yönelik sosyal aktivitelerin yanı sıra, sağlık konusunda bilgilendirme seminerleri de devam ediyor.

Tarsus Emekli Evi'nde gerçekleştirilen seminerde, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Diyetisyen Gaye Saban "Yaşlılıkta beslenme", Uzman Klinik Psikolog Gizem Özkan ise "Yaşlılık psikolojisi nedir?" konusunda yaş almış vatandaşları bilgilendirdi. Sunumların sonunda uzmanlar yaş almış yurttaşların sorularını da yanıtladı.

"4 gün boyunca verimli bir seminer geçirdik"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığında görevli Diyetisyen Gaye Saban, 4 gün süren bilgilendirme seminerlerinin son etabının Tarsus'ta gerçekleştiğini söyleyerek, "Bunun öncesinde Mezitli, Yenişehir ve Toroslar Emekli Evi'nde seminerlerimizi verdik. Bahsettiğimiz konular, yaşlılıkta beslenme ve yaşlılık psikolojisi ile ilgiliydi. Bireyler yaşlandıkça ihtiyaçlarını, beslenme biçimleri, metabolizmaları, kronik hastalıklara yatkınlıkları değişime uğruyor. Biz de bu noktada, yaşlılarımıza yardımcı olabileceğimiz konular üzerinde durduk" dedi. Katılımcıların sorularına da yanıt verdiklerini kaydeden Saban, "Belediyemizin bu konuda birçok hizmeti var. Diyetisyen, psikolog, fizyoterapist olarak hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu.

"Yaş almış vatandaşlarımızdan geri dönüşler çok iyiydi"

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığında görev yapan Uzman Klinik Psikolog Gizem Özkan da, "Emekli evlerinde yaşlılık psikolojisi üzerine konuştuk. Amacımız, onların hayatında bir farkındalık oluşturmaktı. Çünkü yaş aldıkça insanlar olumlu düşüncelerden çok olumsuz düşüncelere daha çok dayanıyorlar. O yüzden bu düşünceleri "Nasıl olumluya çevirebiliriz? Hayata pozitif bakma ve stresle baş etme" gibi konulara değindik. Bu noktada yaş almış vatandaşlarımızdan geri dönüşler de çok iyiydi" ifadelerini kullandı.

Emekli Evi üyeleri, verilen hizmetlerden memnun

Tarsus Emekli Evi üyelerinden Hasan Yunus, hizmetlerden çok memnun olduğunu belirterek, "Emekli evinde yapılan hizmetler iyi. Değişik zamanlarda farklı branşlardan doktorlar geliyor ve bizi bilgilendiriyorlar. Biz de faydalanmaya çalışıyoruz. Sosyal aktivite kapsamında gezilerimiz oluyor. O açıdan da memnunuz" dedi.

Tarsus Emekli Evi'nin ilk üyeleri arasında yer alan ve sağlıkla ilgili bilgilendirme toplantılarının çok faydalı olduğunu vurgulayan Hasan Şimşek ise, "Çok yürümekten dolayı zayıflamıştım. Buraya gelen doktor, yürüyüşü azaltmamı söyledi ve çok faydasını gördüm. Bizim gibi herkes gelsin. Ben buraya her gün gelirim" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1140 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim