• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

İeü Medical Point’e ‘Nörolojik Bilimler Merkezi’ Müjdesi

İeü Medical Point’e ‘Nörolojik Bilimler Merkezi’ Müjdesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesinde, ileri evre parkinson hastalığı tedavisinde kullanılan beyin piliyle ilgili eğitim semineri...

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesinde, ileri evre parkinson hastalığı tedavisinde kullanılan beyin piliyle ilgili eğitim semineri verildi. İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre, İEÜ Medical Point Hastanesi'nin bir Neuroscience Center (Nörolojik Bilimler Merkezi) hazırlığı içerisinde olduğunu müjdeledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi'nde, ileri evre parkinson hastalığı tedavisinde kullanılan beyin pilinin önemine ilişkin nöroloji hekimlerine "1. Derin Beyin Stimülasyonu (DBS) Nöroloji Eğitim Semineri" düzenlendi. İEÜ Medical Point Hastanesi Nöroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, Uzm. Dr. Gülce Coşku Yılmaz Çakan, Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Doç. Dr. Ali Akay'ın konuşmacı olduğu seminere, Türkiye Alzheimer Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Murat Emre de katıldı.

Nöroloji hastaları tedavi edilecek

Seminerin açılış konuşmasını yapan İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre, nöroloji hastalıkların çok önemli olduğunu ifade ederek, İEÜ Medical Point Hastanesi'nin Neuroscience Center (Nörolojik Bilimler Merkezi) hazırlığı içerisinde olduğunu müjdeledi. Prof. Dr. Şükrü Emre, bu merkezde ileri evre parkinson gibi nörolojik hastalıklara sahip olan kişilerin tedavi edilebileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Şükrü Emre, "Prof. Dr. Murat Emre'ye ve katılımcı tüm hocalarıma hastanemiz adına çok teşekkür etmek istiyorum. Yenileri öğrenmek ve takip etmek zaman alır. Yakın zaman içerisinde nöroloji hastalarının tedavi edileceği bir Neuroscience Center (Nörolojik Bilimler Merkezi) hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Multidisipliner çalışma

Seminerde, İEÜ Medical Point Hastanesi Nöroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci DBS (Derin Beyin Stimülasyonu) tedavisinde, hekimlerin hasta uygunluğuna dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. İEÜ Medical Point Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Doç. Dr. Ali Akay da başarılı bir DBS tedavisinin cerrah ve nöroloji hekimi arasındaki multidisipliner çalışma sayesinde olabileceğini söyledi. Nöroloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Gülce Coşku Yılmaz Çakan da, katılımcılarla İEÜ Medical Point Hastanesi'nde tedavi edilen hasta örneklerini paylaştı. Konuşmaların sonunda, İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre, Prof. Dr. Murat Emre'ye katılımlarından dolayı plaket takdim etti. Prof. Dr. Murat Emre, "Workshop tarzında bir etkinlik olmasını istedik. Buraya katılan tüm hekimlere ve bu semineri düzenleyen İEÜ Medical Point Hastanesi'ne çok teşekkür ederiz." dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim