• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kapalı Yöntemle Yapılan Prostat Ameliyatı İle 100 Gramlık Kitleden Kurtuldu

Kapalı Yöntemle Yapılan Prostat Ameliyatı İle 100 Gramlık Kitleden Kurtuldu
Samsun'da 20 yıldır prostat nedeniyle idrarını dahi yapmakta zorluk çeken 63 yaşındaki hasta, 1 saatlik kapalı yöntemle uygulanan prostat...

Samsun'da 20 yıldır prostat nedeniyle idrarını dahi yapmakta zorluk çeken 63 yaşındaki hasta, 1 saatlik kapalı yöntemle uygulanan prostat cerrahisi (Holep) ile sağlığına kavuştu.

Erkeklerin en büyük sağlık sorunları arasında yer alan prostat, idrar yapma sıkıntısı başta olmak üzere cinsel hayatı da olumsuz etkiliyor. İyi huylu prostat büyümesinde yapılan açık ameliyatlarda hastanın tedavi ve ameliyat süreci uzun sürerken, son yıllarda oldukça sıkla başvurulan kapalı yöntem olan holep sayesinde hastalar 1 saatlik bir işlemin ardından ameliyat kesiği olmadan gündelik hayatlarına dönebiliyorlar. Medicana Sağlık Grubu Doktorlarından Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Önder Çınar, holep tedavisinin cinsel fonksiyonları olumsuz etkilemediği için hastalar tarafından tercih edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"20 yıldır prostat sıkıntısı çekiyordum, holep sonrası "Dünya varmış" dedim"

Uygulanan holep tedavisinin çok konforlu geçtiğini ve bunca yıl tedaviyi beklettiği için pişman olduğunu dile getiren Selami Turan, "Tedavi olmadan önce damla damla idrarımı yapıyordum. Bizde en son raddeye gelmeden doktora gitmeme gibi bir durum var. Ben de bu durumda bir hastaydım. 20 senedir bu sıkıntıyı çekiyorum. Tetkikler yapıldı. İdrar çıkışında sorun olduğu anlaşıldı. Son zamanlarda ilaç kullanmaya başladım. İlaç içmesem 2 gün idrarımı yapamıyordum. En son tedavi olmaya karar verdim. Kapalı yöntemle holep işlemi uygulandı. Operasyonum çok konforlu geçti. Uygulamanın ardından "dünya varmış" dedim. Bu tedaviyi kabul ederek doğruyu yaptığımı düşünüyorum. Prostat sorunu çeken hastaların beni gibi son dakikaya kadar beklememelerini, bir doktora görünmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

"Holep, cinsel fonksiyonları ve sertleşmeyi etkilemiyor"

Holep uygulamasının birçok avantajının olduğunu ifade eden Medicana Intarnational Samsun Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Önder Çınar, "Hastamızın 20 yıldır idrar yaparken yaşadığı bir sağlık sıkıntısı vardı. Yaptığımız tahlil ve muayenelerde "iyi huylu prostat büyümesi" gördük. Genellikle "açık cerrahi" düşünülen büyüklükte bir prostatı vardı. Biz kapalı şekilde holep tekniği ile ameliyatı gerçekleştirdik. Holep tedavisinin en büyük avantajı kısa süreli sondalı kalarak hastanın günlük yaşantısına en kısa sürede ulaşabilmesidir. Bunun yanı sıra holep; cinsel fonksiyonları etkilemiyor, sertleşme güçlüğüne de etki etmiyor. Bu da holep tedavisinin en büyük avantajıdır. Özellikle cinselliğin devam etmesi için prostat işlemlerinde holep tekniğinin kullanılması önem arz ediyor. 80-100 gram gibi büyük prostatı olan hastalarda açık prostata gerek kalmadan kapalı şekilde ameliyat yapılabildiği için ameliyattan sonra yara enfeksiyonu, diren takibi gibi uzun süreli izleme gerekmemektedir. Holep tedavisi, birçok açıdan hasta açısından avantajlı bir uygulama olarak dikkat çekiyor" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim