• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Köpek Tasması Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Köpek Tasması Seçimi Nasıl Yapılmalı?
Köpek tasması seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şeyler onların cinsi, boyu ve kilosu olmalıdır.

Köpek tasması seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şeyler onların cinsi, boyu ve kilosu olmalıdır. Her köpek cinsi için ve her yaştan köpek için özel olarak üretilmiş köpek tasmaları bulunmaktadır. Küçük cins bir köpek herhangi bir büyük cins köpek tasmasıyla gezdirilip eğitilmemelidir. Aynı doğrultuda büyük cins bir köpek için de küçük cins köpek tasması kullanılıp gezdirilmemelidir.  Bu gibi durumlarda köpeklerin boyunlarına zarar verme olasılığı son derece artmaktadır. Bu yüzden köpeklere zarar vermeden kontrol etmek için onların vücut yapısına ve cinsine uygun köpek gezdirme tasması almak en sağlıklısı olacaktır. Köpek gezdirme tasması satın alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir şey de tasmanın hangi materyalden oluştuğudur. Köpeklerin derisini ya da tüylerini aşındırmayacak materyalde tasmalar seçmek çok daha doğru olacaktır. Köpek gezdirme tasmaları adı üstünde köpekleri gezdirmek için kullanılmaktadır ve köpeklerin sosyal yaşantısı için de oldukça gerekli bir aksesuardır. Lüks ve şekil olarak bakılsa da önceliğinin sorumluluğumuzda olan köpeklere en iyisini sunmak olduğunu unutmamak gerekir. Köpeklerin cinsine, boyuna, kilosuna ve tüy yapısına uygun tasma seçmek onların sağlıkları için oldukça önemlidir. Köpek tasmaları daha çok küçük ve orta ırk köpekler için oldukça fazla kullanılmaktadır. İri ve kuvvetli köpekler için köpek tasması boyuna fazla baskı uygulayabilmektedir. Bu tarz köpekler için köpek göğüs tasması daha doğru bir tercih olacaktır.

kopek-tasmasi1.jpg

 

Köpek Tasması Çeşitleri

Köpek tasması çeşitleri genel olarak ikiye ayrılır. Bunlar köpek göğüs tasması ve köpek boyun tasması olarak adlandırılır. Bu iki tasma çeşidi kişiler arasında köpek gezdirme tasması olarak da adlandırılır. İlk olarak köpek göğüs tasmasından bahsetmek gereklidir. Son senelerde artan ivme ile birlikte köpek göğüs tasmaları en çok tercih edilen köpek tasması çeşitleri arasında bulunmaktadır. Boyun tasmalarına nazaran daha sağlam ve daha sağlıklı olan köpek göğüs tasmaları, gövdeye takıldığından dolayı boyuna herhangi bir baskı yapmamaktadır. Yine diğer tasmalara nazaran göğüs tasmaları köpeklerin kendilerini daha güvende ve rahat hissetmesini sağlamaktadır. Diğer tasmalar fazla güç uygulayan ve ani hareketler yapan köpeklerin boyun kaslarında çeşitli problemlere yol açabilir ve sinirsel birtakım sorunlar oluşturabilir. Köpeklere verilen eğitim sırasında ya da bazı çekiştirmeler sonucunda boyuna takılan tasmalar zarar verebilmektedir. Bunun için de köpek göğüs tasması çeşitlerinin kullanılması daha sağlıklıdır. Göğüs tasmaları köpeğin gücünü tek bir noktada birleştirmeyip yaydığı için hem köpeğe hem de size çok daha güvenilir bir hissiyat vermektedir. Köpek göğüs tasmaları bu sayede zararı en aza indirgemiş olur. Göğüs tasması vücutta fazla alana hakim olduğundan dolayı, takılan tasmanın kaliteli olmasına özen göstermekte fayda vardır. Özellikle köpeklerin kol altlarına doğru denk gelen yerin kalitesiz olması durumunda sürtünmeden dolayı köpeğinizi tahriş edebilir ve zarar verebilir. Köpek göğüs tasmasının yanı sıra en çok tercih edilen tasmalardan biri olan köpek boyun tasmasından bahsedilebilir. Farklı malzemelerden ve farklı boyutlardan oluşan köpek boyun tasmalarının birden çok çeşidi bulunmaktadır. Köpekler için boyun tasması seçerken onların boyun ve baş ölçülerine göre seçmek en çok dikkat edilmesi gereken şeydir. Sonrasın da ise tasmanın üretildiği materyal göz önüne alınmalıdır. Köpek boyun tasması materyalinin köpeklerin cildine ve tüylerine zarar vermeyeceğinden emin olunması gerekmektedir. Aksi halde köpeğin cildi tahriş olabilir ya da çeşitli tüy ve cilt hastalıklarına rastlanabilir. Köpek boyun tasmaları genellikle köpeklerin boyun çevresine göre şekillenir, boyun çevresi kalınlaştıkça tasma da kalınlaşır, boyun çevresi inceldikçe tasma da incelir. Tam tersi durumda ise tasma işlevini yerine getiremez ve köpekler huzursuzlanır. Bundan dolayı küçük, orta ve büyük ırk köpekler için boyun tasması seçerken asmanın uzunluğu, kalınlığı, üretildiği materyal oldukça fazla önem taşımaktadır. Boyun tasmaları oldukça işlevsel ve rahattırlar, gezdirme esnasında evcil hayvan sahibinin hareket imkanını ve kabiliyetini arttırır fakat köpek dostumuz hareketli, cüsseli ve tasmayı çekmeyi seviyorsa bu onlar için pek uygun değildir. Boyun oldukça önemli bir yapı olduğundan sağa sola çekiştirmeyi çok seven hareketli köpekler için gezdirme esnasında göğüs tasması tercih etmek çok daha doğru olacaktır.


kopek-tasmasi2.jpg
 

Köpek Tasması Fiyatları

Köpek göğüs tasması fiyatları tasmaların boyuna ve yapısına göre farklılık göstermektedir. Çok yüksek fiyatlara sağlıksız bir tasma da bulunabilir, uygun fiyatlara sağlıklı tasma da bulunabilir. Her bütçeye uygun köpek tasması bulunmaktadır. Köpek sahiplerinin dikkat etmesi gereken nokta güvenilir bir yerden ve bütçelerine en uygun olan köpek tasmasını satın almaktır. Aynı zamanda alınan ürünün kalitesine de dikkat edilmeli ve kalitesiz materyaller içeren köpek tasmalarından kaçınılmalıdır.

Bu haber toplam 5117 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pandemi Günlerinde Online Alışveriş ile Riski Minimuma İndirin!06 Ekim 2021 Çarşamba 13:55
  • Şirin Bir Kasabada Tatil Yapmak İsteyenlere: Adrasan05 Ekim 2021 Salı 08:45
  • Skechers Spor Ayakkabı Fiyatları05 Ekim 2021 Salı 08:41
  • Çiftlik İşçisi İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:37
  • Aşçı İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:35
  • Sevgiliye Hediye Kutusu Hazırlamak İsteyenlere 4 Harika Öneri22 Eylül 2021 Çarşamba 18:15
  • Perkotek X Ray Cihazları03 Eylül 2021 Cuma 10:02
  • Perkotek Üst Arama Dedektörü03 Eylül 2021 Cuma 10:01
  • Perkotek Kapı Kilit Sistemleri01 Eylül 2021 Çarşamba 10:05
  • Perkotek Personel Takip Sistemi30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:41
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim