• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 13 °C

Koru Hastanesi’nde Uluslararası 8 Mart Etkinliği

Koru Hastanesi’nde Uluslararası 8 Mart Etkinliği
Koru Sağlık ve Turizm Grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Ankara'da yabancı misyonlarda görevli kadınlarla özel bir etkinlikle kutladı.

Koru Sağlık ve Turizm Grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Ankara'da yabancı misyonlarda görevli kadınlarla özel bir etkinlikle kutladı. 25 büyükelçilikte görevli kadın diplomatların katıldığı etkinlikte konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Uzmanı Prof. Dr. Aydan Biri, gelecek nesillerin ve kadınların korunmasının temelinin gebelik sağlığı hizmetleri ve doğum hizmetleri olduğuna dikkati çekti.

Koru Sağlık ve Turizm Grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ankara Koru Hastanesi'nde "Koru'da Dünya Kadınlar Günü" etkinliği düzenledi. Etkinliğe yabancı misyonlarda görevli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliğe Koru Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Aydan Biri'nin yanı sıra yabancı misyon temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Yabancı misyon temsilciliklerinden etkinliğe katılan kadınlara çiçek takdim edildi.

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Aydan Biri, Dünya Kadınlar Günü'nün neredeyse 23 yıl önce bir acıyla başladığını ifade ederek, "Aslında kadına ait acı da hala devam ediyor. Bilimde, teknolojide, sanatta ve iş dünyasında kadınlar oldukça mesafe kaydetti. Bugün Dünya Kadınlar Günü kutlanırken bu başarılar da kutlanıyor ama yanı sıra hala kadınlara ait eşit koşullarda eşit ücretle çalışamamak, eğitime erişememek, sağlık hizmetine yeterince erişememek gibi sorunlar da bir açıdan dünyanın her köşesinde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir çalışmadan bahseden Biri, "Bu çok önemli bir çalışma. Kadının hala ne düzeyde olduğunu ve Amerika toplumu gibi gelişmiş olduğunu düşündüğümüz bir toplumun çalışmasıdır. Teknoloji ve ileri düzeydeki operasyonlara erişimde kadınlarla ve erkeklerle ilgili farklılığı araştıran bir çalışma yapılmış. Yapılan ameliyatların önemli bir kısmı erkeklere ait. Yüksek teknolojili ameliyatlara veya bu tip hizmetlere erişim erkekler için halihazırda kadın kendi parasını kazansa bile daha yüksek. Bu gelişmiş olarak düşündüğümüz bir toplumda bile dramatik bir farkın, kadının sağlığa erişimindeki farkın kanıtı" dedi.

Şu anda kadınların bulunduğu noktada bile dezavantajlı konumda olduğunu dile getiren Biri, "Gelecek nesillerin ve kadınların korunmasının temelinin gebelik sağlığı hizmetleri ve doğum hizmetlerinin olduğu anlayışıyla çok ciddi hizmetler veren ve liderlik yapan bir kurumdur. Bu kurum gelecek nesillerin üzerinde duran, buna önem veren ve dolayısıyla bunun temelini kadınların eğitiminin oluşturduğunu bilen bir kurumdur. Biz doğaya, çocuklara ve kadınlara ciddi anlamda emek vermenin geleceği de oluşturucağını düşünen çalışmalara da liderlik etmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Etkinliğe Bahreyn, Brezilya, Çin, Irak, Umman, Moldova, Ekvator Ginesi, Venezüella, İzlanda, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Türkmenistan, Cibuti, Mali, Kazakistan, Somali, Bangladeş, Uganda, Zambiya ülkelerinin kadın temsilcileri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 786 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim