• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Mcbü’de Prostatlı Hayat Merkezi Açıldı

Mcbü’de Prostatlı Hayat Merkezi Açıldı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi bünyesinde Prostatlı Hayat Merkezi'nin açılışı, Manisa protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi bünyesinde Prostatlı Hayat Merkezi'nin açılışı, Manisa protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Üroloji Servisinde gerçekleştirilen açılış törenine Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu ile hastane öğretim üyeleri ile hastane personeli katıldı.

Prostatlı Hayat Merkezi açılış töreni öncesinde konuşan Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Üroloji Servisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu, aynı zamanda Üroonkoloji Derneği Başkanı olduğunu hatırlatarak, yürüme ve yüzme sporlarının tedavide önemli rol oynadığını belirterek yakın zamanda hastalara yüzme konusunda da aktiviteler yapacaklarını kaydetti.

Derneğin bu yıl üçüncü yılı olduğunu ve her yıldönümünde bir etkinlik yaptıklarını kaydeden Müezzinoğlu, "Derneğimizin ikinci doğum yılında yani 2022 yılının eylül ayında İzmir Büyükşehir Belediyemizle aynı protokole imza attık ve bu yıl Eylül 2023'de de her yıl kutlamak istiyoruz. Derneğimizin kuruluşunu bu projemiz kapsamında ve yine büyükşehirimizin desteğiyle birlikte kliniğimizde mevcut 6 odayı yeniledik." diyerek Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiğini söyledi.

MCBÜ Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu ise uzmanlık görevlisi yetiştirirken bir yandan da Manisa ve bölgenin sağlık taleplerini karşıladıklarını vurguladı.

Kaliteli sağlık hizmeti sürdürürken diğer yandan yeni cihazlar ve mekanlar ile hastaneyi donatmaya devam ettiklerini vurgulayan Topçu, "Yaklaşık bir ay sonra da inşaat devam eden laboratuvarımızın açılışına da gerçekleştireceğiz. Gereken kaynaklar temin edildi bir sıkıntı yok. Tüm iyileştirme geliştirme çalışması sırasında asla yalnız değiliz, devletimizin de desteği tam, sağlık müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde uyumlu çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Törende konuşan Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ise Manisa Büyükşehir Belediyesinin desteğinin tüm Manisa'ya da bir örnek teşkil etmesini arzu ederek hastanenin kalan kısmında da bu şekilde desteklerle güzelleştirme çalışmalarına devam etmek istediklerini vurguladı.

Rektör Kibar, "Tüm hastalarımıza en iyi hizmeti nasıl verebilirizi kendimize dert edindik ve bu noktada neler yapabiliriz nasıl çalışmalarda bulunabiliriz konusunda tüm hocalarımızın desteğiyle birlikte bu çalışmaları yürütüyoruz. İşte bugün açılışını yapacağımız merkezimizde bunlardan bir tanesi. Kanserli hastalar, her alanda olduğu gibi üroloji alanında da kanserle hastaların tıbbi tedavisi hastanemizde yapılıyor ancak bu hastalarımızın beslenmelerine, egzersizlerine, yaşam kalitelerinin yükselmesine yönelik ne yapabiliriz önümüze koyduk. Hastalarımızın aldıkları onkolojik tedavinin yanı sıra onların daha kaliteli bir yaşam sürmesine destek sağlayacak bu birimin açılması bizler için oldukça güzel sonuçlara götürüyor. Bu servisin oluşturulmasında prostatlı hayat merkezinin yeniden kurulması, odalarımızın yenilenmesi noktasında verdikleri katkılardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e özellikle teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise bu önemli sağlık merkezinin hastalıkla mücadele eden tüm vatandaşlara ve ailelere umut olmasını temenni ettiğini kaydetti.

Başkan Ergün, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu merkezi Hafsa Sultan Hastanesi'ne kazandırılmış olmasından destek olmaktan çok mutlu olduğuma da ifade etmek istiyorum. Hepimiz kanserin erken teşhisi ve tedavisinin nedenli önemli olduğunun bilincindeyiz. İşbirliğiyle kansere karşı adım at ve kansere karşı pedal çevir gibi önemli farkındalık etkinliklerine imza attık, sağlığın en değerli hazine olduğu bilinciyle bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Vatandaşlarımız teveccüh gösterir ve bir dönem daha bizlere şayet görev verirse yeni dönemimizde de sağlıkla ilgili proje ve yatırımlarımıza sürdüreceğimizi buradan belirtiyorum." dedi.

Törende açılış öncesi konuşan Manisa Valisi Enver Ünlü ise kanser hakkında bilimsel araştırmaların hala devam ediyor olsa da yaygınlaşmasının ana sebeplerinin başında değişen yaşam şartları, artan stres, sigara, alkol kullanımı, hareketsiz yaşam ve obezitenin geldiğini vurguladı.

Vali Ünlü, "Tüm kanser türlerinde erken tanı ve uygun tedavinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz farkındayız. Sağlık alanında yapılan her yenilik ve her gelişme toplumumuzun refahı ve sağlığı için büyük bir adımı temsil eder. Prostat kanseri erkekler arasında en sık görülen kanser türlerinden biridir ve erken teşhis hayat kurtarır ancak bu konuda toplumda hala bir farkındalık eksikliği de maalesef mevcuttur. Hocamız çok güzel bir örnek verdi, "Prostat kanserine yakalanan bir hastamızı çok iyi bir tedavi evresindeyken kalp krizinden kaybettik" diye. Demek ki diğer yönlerini ve hastanın moral motivasyonunu da yüksek tutmak bu açıdan önemli ve bu merkezde bu farkındalığı artırmak ve insan sağlığını ön planda tutmak için vatandaşlarımıza büyük bir fırsat sunacağını, moral sağlayacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi törene katılan protokol üyeleri tarafından kesilerek, açılış gerçekleştirildi. Açılış sonrası protokol üyeleri merkezi gezerek bilgi aldı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim