• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Medical Point’te Misafirlere Göz Tansiyonu Ölçümü Yapıldı

Medical Point’te Misafirlere Göz Tansiyonu Ölçümü Yapıldı
Medical Point Gaziantep Hastanesi Dünya Glokom Haftasında Glokom (Göz Tansiyonu) hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile geçtiğimiz...

Medical Point Gaziantep Hastanesi Dünya Glokom Haftasında Glokom (Göz Tansiyonu) hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile geçtiğimiz günlerde hastane girişinde kurulan stantta etkinlik gerçekleştirdi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde Glokom farkındalık standında hastalara broşürler dağıtıldı. Göz tansiyonları dikkatli bir şekilde ölçülen misafirlerin sorularını Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İrfan Ergen yanıtladı. Başhekim Yardımcısı Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'nin de yer aldığı etkinlikte, göz tansiyonu normal seviyenin üstünde çıkan hastalar ayrıca muayene edildi. Kurulan stant hastaneye gelen misafirler tarafından yoğun ilgi gördü.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İrfan Ergen Dünya Glokom Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, "Glokom yada göz tansiyonu hastalığı; görme siniri etkileyen ve genellikle belirti vermeyen, sinsi ama tedavi edilmediğinde körlüğe neden olan ciddi bir hastalıktır. Hastalık hem erkek, hem de kadınlarda görülür. Toplumda sıklığı yaklaşık %3 tür. Ancak sıklığı 40 yaş civarı artmaktadır ve 70 yaş civarı her 10 hastadan birinde görülür. Bu nedenle 40 yaş üstü hastalarda yıllık göz muayenesi önerilir. Ancak kişide ilave bir göz hastalığı varsa veya ailede göz tansiyonu öyküsü varsa daha sık kontrol gerekir. Glokom bebek ve çocuklarda gözde sulanma, ışığa karşı hassasiyet ve gözünü açamama ve gözde büyümeye neden olur. Erişkin hastalarda ise göz etrafında hafif ağrı, ışık etrafında hale, halkalanma ve kamaşma gibi şikayetlere neden olmaktadır. Glokom görme sinirinde geri dönüşü olmayan sinir harabiyeti yapar. Yani glokoma bağlı hasarlanmış görme liflerini tekrar canlandırmak mümkün değil. Bu nedenle hastalığın erken tanısı ve tedavisi için düzenli göz muayene çok önemlidir. Tam göz muayenesi sonrası göz tansiyonu ölçümü ardından görme alanı ve sinir lifi analizi ile hastalığın tam tanısı konulur. Tedavide çoğu zaman ilaç tedavi yeterli olmaktadır. Ancak ilaç tedavisinin yetersiz olduğu hastalarda cerrahi tedavi öneriyoruz "dedi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ise halk arasında "Göz Tansiyonu" olarak bilinen Glokom hastalığının, göz içi basıncının yükselmesiyle optik sinirin (görme siniri) görsel bilgileri beyne taşımak için gözü terk ettiği noktada oluşan hasara bağlı meydana geldiğini belirterek Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde bu tür etkinliklerle görme kaybına neden olabilen Glokom hastalığına dikkat çekmenin ve farkındalık oluşturmanın oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 418 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim