• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

Paü’nün Sosyal Sorumluluk Aktivitesi Rektör Kutluhan’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi

Paü’nün Sosyal Sorumluluk Aktivitesi Rektör Kutluhan’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi tarafından düzenlenen "Yaşlı Bireylerde Farklı Yönlere Yapılan Yürüyüş Eğitiminin...

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi tarafından düzenlenen "Yaşlı Bireylerde Farklı Yönlere Yapılan Yürüyüş Eğitiminin Denge, Düşme Korkusu ve Alt Ekstremite Performansına Etkisi" konulu bilgilendirme semineri ve sosyal sorumluluk aktivitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'ın katılımları ile gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nin, Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi ve PAÜ Ulu Çınarlarla Birlikteyim Topluluğu'nun birlikte düzenlediği "Yaşlı Bireylerde Farklı Yönlere Yapılan Yürüyüş Eğitiminin Denge, Düşme Korkusu ve Alt Ekstremite Performansına Etkisi" konulu bilgilendirme semineri ve sosyal sorumluluk aktivitesi etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Etkinliğin devamında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Danışmanı Prof. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümmühan Baş Aslan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan konuşma yaptı. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz, "Aktif yaş alma düşüncesini benimseyerek kendimizi sevmeli, kendimizi önemsemeli ve kendimize vakit ayırmalıyız. Proje fikrimizi 2002- 2022 yılında Uluçınarlarla Birlikteyim Topluluğumuzun kurulmasıyla başladık. Projeler arasında desteklenmeye layık görüldük. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'a desteklerinden dolayı teşekkürlerimi arz ederim" dedi. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümmühan Baş Aslan, "Proje kapsamında sizlerle bir arada olduk ve elde ettiğimiz sonuçlar, aktif yaş almayla sağlıklı kalma konusunda bazı sonuçlar verecek. Dünyada mavi nokta diye bir kavram var. Bu araştırıldığında birincisi sağlıklı beslenme, ikincisi aktif olma. Fiziksel açıdan herhangi bir nedenle aktif olduğunuzda daha sağlıklı oluyorsunuz. Bir başka husus da bizim toplumsal bağlarımız, ilişkilerimiz. Aile içi ilişkiler, arkadaşlarımız ve çevremizdeki bireylerle olan ilişkiler. Bir başka boyut da inanç. Güçlü inanca sahip bireyler daha uzun yaşama ve daha sağlıklı yaşama sahip olmaktadır" şeklinde konuştu.

"Dengenin rehabilitasyonunda, iyileşmesinde yürüyüş çok önemli bir faktördür"

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptığı açıklamada, "Pamukkale Üniversitesi çok büyük bir atılımla şehirle bütünleşmeyi başardı. D vitaminin ciddi etkisi yaşlanmakla artmaktadır. Biz de dedik ki, ekmeği çok seven bir toplum olarak D vitaminli ekmek üretelim ve insanlar ekmek yiyerek bu ihtiyaçlarını gidersinler. Bunun çalışması başlıyor. Çünkü oradan alacağımız ki en çok d vitamini en çok ihtiyacı olan bireyler hastanede güneş görmeyen arkadaşlarımız, onlar seçildiler. Bu çalışmayı yapacağız. Eğer d vitamini normal ilaç gibi bize faydalı olacaksa Denizli'de d vitaminli ekmek satışa sunulacak. Üniversitemizin tanınırlığı ve uluslararası tanınırlığı çok yüksek oranda artmaktadır. Dengenin rehabilitasyonunda, iyileşmesinde yürüyüş çok önemli bir faktördür. Biraz uzağa bakarak yürüyeceksiniz. Bu dengeyi en güzel tekrar sağlayan önemli egzersizdir. İnsanımızın en önemli düşme sebeplerinden biri nedir? Arkamı döndüm düştüm, arkaya iki adım attım düştüm. Yani önde giderken düşmeden ziyade arkaya giderken düşmeler çok dertli. Bu projeyi çok başarılı buldum. Proje ekibinin literatürdeki böyle bir eksikliği yakalaması da Pamukkale Üniversitesi'nin başarısı olsa gerek." diye konuştu.

Seminer ve etkinliklerle proje başladı

Konuşmaların ardından program Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Ritim Grubu'nun gerçekleştirdiği mini müzik konseri ile devam etti. Müziğin ardından "Yaşlı Bireylerde Farklı Yönlere Yapılan Yürüyüş Eğitiminin Denge, Düşme Korkusu ve Alt Ekstremite Performansına Etkisi" adlı projesi ekibine katılım belgesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından takdim edildi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 771 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim