• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Siirt’te Her Yıl 500 Kişi Sigara Bırakmak İçin Hastaneye Başvuruyor

Siirt’te Her Yıl 500 Kişi Sigara Bırakmak İçin Hastaneye Başvuruyor
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kanser Tarama Birimi Sigara Bıraktırma Polikliniğine her yıl 500 kişi başvuruyor.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kanser Tarama Birimi Sigara Bıraktırma Polikliniğine her yıl 500 kişi başvuruyor.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kanser Tarama Biriminde görevli hemşire Hayat Erten, tütün kullanımının dünyada her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olduğunu ve tütün bağımlılarına uyguladıkları tedavi yöntemleri ile sigara tiryakisi vatandaşları sigara kullanımından kurtardıklarını söyledi.

18 yaş altı sigara bağımlılarının da olduğunu belirten ve bu hastaların psikoterapi ile tedavi edildiğini dile getiren Erten; sigara içerisinde bulunan nikotinin bireylere anlık rahatlama hissi veren, ancak uzun vadede fiziksel ve psikolojik olarak ciddi zarar veren bir bağımlılık olduğunu kaydetti.

Yılda sigara için başvuran 500 hasta olduğunu aktaran Erten, "Bunların 200'ü ilk defa gelen hastalarımız oluyor. 300'ü ise kontrol amaçlı gelen hastalarımız oluyor. Bu oranın dörtte biri bayan hastalarımız oluyor. Sigarayı bırakan hasta sayısı olarak genelde yüzde 2 ile 3 oranındadır. 18 yaş altı başvuran hastalarımıza psikoterapi yöntemiyle yardımcı oluyoruz. Bırakmak isteyen ve bu konuda zorlanan hastalarımızı sigara polikliniğine bekliyoruz, gerekli her konuda yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1136 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim