• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Tarsus’ta Kadınlar Sağlıklı Yaşam Konusunda Bilgilendiriliyor

Tarsus’ta Kadınlar Sağlıklı Yaşam Konusunda Bilgilendiriliyor
Tarsus Belediyesince, Güner Yüksek Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezinde düzenlenen "Sağlıklı yaşam ve kadın sağlığı" seminerinde kadınlar...

Tarsus Belediyesince, Güner Yüksek Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezinde düzenlenen "Sağlıklı yaşam ve kadın sağlığı" seminerinde kadınlar sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirildi.

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların bilinçlenmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu çerçevede düzenlenen "Sağlıklı yaşam ve kadın sağlığı" seminerinde, Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Füsun Kaleli, katılımcılara özellikle rahim ağzı kanserinin erken teşhisinin sağlık açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Seminerde sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturularak, kadınların sağlık konularında bilinçlenmelerine katkı sağlandı.

Seminerde Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesinin kadınlara yönelik yürüttüğü çalışmaları detaylandırarak, çabalarını anlattı. Katılımcılara sağlıklı yaşam ve kadın sağlığı konularında bilgi veren Bozdoğan, etkinliğin kadınların sağlık konularındaki bilinçlenmesine önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.

"Kanser vakalarında kendisini koruyan nadir ilçelerden biri de Tarsus'tur"

Başkan Bozdoğan, Tarsus Belediyesi olarak yaptığı sağlık çalışmalarına değinerek, "Özellikle toplum sağlığı ciddi ve çok önemli bir durumdur. Bir kentin yapısı, mimarisine varıncaya kadar yaşam biçimi, parkları, bahçeleri, yeşil alanları, ileride oluşabilecek özellikle sağlıkla ilgili kanser hastalıklarında çok önemli. Takdir edersiniz ki, özellikle kendi idaremde çok fazla koruluk ve park alanı açtık. Yeşil alan betona baskın geldiği zaman o kentin sağlığı da bir üste çıkar. Türkiye'de kanser vakalarında büyük bir artış olmasına rağmen kendisini koruyan nadir ilçelerden biri de Tarsus'tur. Çağımızın hastalığıdır bu, hem de ekonomik olarak ciddi bir problem. Yeşil alanlarımızı ranta, betona peşkeş çekmeyi ortadan kaldırdım. Bana ilk göreve geldiğimde Atalar Mahallesi'nde konut alanı olarak getirilen imar projelerinin hepsini reddettim, ne kadar yeşil kalırsa sağlık olarak üste çıkarız. Aile Sağlık Merkezlerini yapıyoruz, doktor muayene odaları, sağlık konusunda ne varsa mecliste dile getirmekten çekinmedik. Her şeyin başı sağlık diyoruz. Ve sağlık konusunda da yaşantımızda hiçbir şeyden ödün vermememiz gerekiyor" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim