• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Farklı İsimlerle Kış Boyu Sürebiliyor

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Farklı İsimlerle Kış Boyu Sürebiliyor
Son dönemde artan üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının isim değiştirerek kış boyunca sürebildiğini söyleyen uzmanlar vatandaşlara uyarılarda...

Son dönemde artan üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının isim değiştirerek kış boyunca sürebildiğini söyleyen uzmanlar vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Geçtiğimiz 2022 ve 2023 yılına oranlar bu kış üst solunum yolu hastalıklarının görünme sıklığı ve hasta kalma süresinin uzadığı, uzmanlar tarafından belirtiliyor. Uzmanlar, ilaçların yanı sıra bitkisel çayların, antioksidan ile birlikte virüslerle savaşacak hücreleri destekleyici maddelerin ve Omega-3 tüketiminin uzun süren üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarından kurtulmada faydalı olduğunu ifade ederken, üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları nedeniyle hastane ve polikliniklerde yoğunluk oluştuğu görülüyor.

"Enfeksiyonlar farklı isimlerle birlikte tüm kış sürebiliyor"

Enfeksiyonların isim değiştirerek kış boyunca insanları sağlığından ettiğine de değinen uzmanlar, "Ateş sık gördüğümüz bir semptom olup 3 günden fazla sürüyorsa bir hekime görünmekte fayda var. Nefes darlığı ve göğüste ağrı varsa yine doktora görünmemiz gerekiyor. Uzamış ateş, nefes darlığı ve şiddetli göğüs ağrısında kan tetkiki ve görüntülenme tetkiklerinden yararlanmada fayda var. Öncelik doktorun verdiği ilaç olmak üzere evde ve işyerinde uygulanacak bazı önlemlerde var. İlaçların yanı sıra C ve D vitamini ile çinko takviyesi iyi gelmektedir. Bunların yanında ıhlamur, zencefil, ekinezya, hatmi çiçeği ve kekik gibi bitkilerin çaylarından istifade edebiliriz. Bol limon, sirke ve yeşillik içeren salatalar, yemeklerle birlikte yoğurt tüketimi de antioksidan ve virüslerle savaşacak hücreleri destekleyici maddeleri içermektedir. Bazen bu tip enfeksiyonlar isim değiştirmekle birlikte tüm kış sürebiliyor. Ciddi bir iş gücü ve verim kaybına sebep olan bu enfeksiyonlardan kurtulmak için hastalara kronik kullanım için özellikle Omega-3 tüketimi, bunun yanında probiyotikleri düzenli almaları, bağırsak sağlığı ve bağışıklığı korumak için çok önemlidir. Bu uygulamaları da hastalara destek olarak öneriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim