• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Uzmanlar, Kış Aylarında Kırık Vakalarına Karşı Uyardı

Uzmanlar, Kış Aylarında Kırık Vakalarına Karşı Uyardı
Uzmanlar, kış aylarında kar ve buzlanma sebebi ile kayıp düşmelere bağlı kırık ve çıkık vakalarında artış görüldüğünü söyleyerek, "Kış aylarında...

Uzmanlar, kış aylarında kar ve buzlanma sebebi ile kayıp düşmelere bağlı kırık ve çıkık vakalarında artış görüldüğünü söyleyerek, "Kış aylarında dışarı çıkıldığında hava şartlarına göre giyinilmelidir" diyerek uyarılarda bulundu.

Soğuk havaların etkisini gösterdiği Diyarbakır'ın kırsal mahallelerinde kar yağışı sonrası meydana gelen buzlanma, yollarda ve kaldırımlarda büyük tehlike oluşturuyor. Bu sebepten ötürü de her kış hastanelerin Ortopedi ve Travmatoloji polikliniklerinde kırık, çıkık ve burkulma vakalarında artış yaşanıyor. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Azad Yıldırım, kırık ve çıkık vakalarının yaşanmaması için hava durumuna göre ayakkabı ve elbise giyilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yıldırım, "Bölgemizde son zamanlarda artan soğuk hava ve buzlanma nedeniyle acil servisimize gelen kırık sayısında artış görülmektedir. Bu kırıkların yaşanmaması için buzlanma olduğu zaman kişilerin yürümelerine dikkat etmesi gerek. Hava durumuna göre ayakkabı ve elbise giymelerinde fayda var. Bu konuda özellikle ayakkabı seçimi çok önemlidir. Küçük adımlarla dikkatli yürümek önem arz ediyor" dedi.

Kırık vakalarında sağlık personeli dahilinde müdahale edilmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, "Kırık için evde ekstradan yapılabilecek bir şey yoktur. Genelde kalça kırıkları acil servislere başvurur. Genel olarak kırık yaşanan uzuvda deformasyon dediğimiz şekil bozukluğu ağrı ve çok az da olsa açık kırık dediğimiz kemiğin dışarı çıkması şeklinde görülebilir. Burada yapılabilecek en önemli unsur, sağlık ekiplerini arayıp bilgilendirme bulunmalarıdır" diye konuştu.

Dünyada istatistiklerin yapıldığı ülkelerde en sık ölüm ve yaralanma nedeninin yüksekten düşmeler olduğunu belirten Yıldırım, "Ülkemizde ise inşaat sanayisine bağlı yüksekten düşmeler sonrası çok kırık oluyor. Bu tabi tedbirsizlik sonrasında oluşan durumlardır. Kışın ise daha çok buzlanmalara bağlı kırıklar görülmektedir" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 706 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim