• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Hacettepe'den dünya hekimlerine ders

Hacettepe'den dünya hekimlerine ders
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Hastaneleri Nöroradyolojik Endovasküler Cerrahi ekibi, beyin krizi (inme) tedavisinde geliştirdikleri ileri tedavi tekniklerini,..

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Hastaneleri Nöroradyolojik Endovasküler Cerrahi ekibi, beyin krizi (inme) tedavisinde geliştirdikleri ileri tedavi tekniklerini ABD'deki meslektaşlarına uydu aracılığıyla canlı yayında gösterecek.

HÜ Radyoloji Anabilim Dalı Nöroradyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Saruhan Çekirge ile Prof. Dr. Işıl Saatçi önderliğindeki ekip, beyin anevrizması ve damar yumakları tedavisinde geliştirilen ileri endovasküler tedavi tekniklerini, ABD'nin Houston şehrinde Baylor Tıp Fakültesindeki toplantıya uydu aracılılığıyla bağlanarak, canlı operasyon yayınında öğretecek ve yöntemi bu alanda uzmanlaşmış 800-1000 hekime tüm detaylarıyla anlatacak.

Konuya ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Saatçi, bu tür eğitimlerin yurt içinde de yapıldığını belirtti. Saatçi,başta ABD olmak üzere Fransa ve Çin'de düzenlenen kongrelere katılan nöroendovasküler tedavi uzmanı hekimin, anjiyografi odalarından uydu bağlantılı canlı operasyon yayınıyla Hacettepe Hastanesi'nde yapılan operasyonları seyrederek tekniklerin öğretildiğini söyledi.

Bu ekip tarafından geliştirilen tekniklerin tüm dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Saatçi, ''Geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafından kabul gördü. Hacettepe Hastanesi, bu alanda tüm dünyaya örnek oldu'' dedi.

Saatçi, Hacettepe Hastanesi'ndeki ekip tarafından yapılan operasyonların, dünya standardında ilk sırda yer aldığına dikkati çekerek, ''ABD'de 20'nin üzerinde önemli tıp merkezinde Avrupa ülkeleri, Japonya, Çin, Avusturya, Güney Afrika gibi tüm dünya ülkelerinin tıp merkezlerinde 200'ün üzerinde hastanın endovasküler anevrizma ve AVM (arteriovenöz malformasyon) tedavisi, acil durumlarda özel uçak göndererek davet edilen bu ekip tarafından yapıldı'' diye konuştu.

Türkiye saatiyle 18.30'da başlayacak ameliyatı takip etmek isteyen hekimler, ''www.hacettepelive.com'' adresinden canlı yayına bağlanabilecek.

-YABANCI HEKİMLER DERS ALMAK İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYOR-

Ekip tarafından son 10 yılda ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İsrail, Hindistan, Avusturya, Çin ve Japonya'nın yanı sıra Ortadoğu, Güney Afrika ve Latin Amerika ülkelerinin de önemli tıp merkezlerinde çalışan yüzlerce hekime, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri ameliyathanelerinde ders verildi.

Ankara'ya gelerek kansız ameliyat konusunda eğitim alanlar arasında Harvard, Mayo Clinic, Cleveland Clinic, Barrows Nöroloji Enstitüsü, California Los Angles ve Oxford Üniversitesi hastaneleri gibi tıp merkezlerinden gelen uzmanlar bulunuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4061 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim