• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Haftasonu haberi! Nörolog, hekimliği bırakıp yelkenlisiyle yaşamaya başladı!

Haftasonu haberi! Nörolog, hekimliği bırakıp yelkenlisiyle yaşamaya başladı!
Hekimlerle ilgili tüm dünyada yoğun ve stresli işlerini bırakmaları sıkça haber oluyor. ABD’de çalışan nöroloji uzmanının da işi bırakması Türkiye’deki sıkıntılara ışık tutuyor.


Mayo Klinik’te Nöroloji Doktoru olarak çalışan ve geçmişte biyoteknoloji üzerine araştırmalar yürütmüş olan Dr.Melinda Burnett, 2 yıl önce işini bırakarak bir yelkenli üzerinde yaşamaya başladı.

Burnett mesleğini neden bıraktığını şu sözlerle ifade ediyor

“13 ay önce bu yolculuğa başladığımda kızgınlıkla doluydum. Kompleks, değişken formüllerle oluşturulan sigorta miktar ve kapsamı için ve kendi maliyetlerini minimuma indirmek için benim yükümü maksimuma çıkardıkları için sigorta şirketlerine kızgındım. Hastalarımla kar peşindeki ilaç şirketlerinin arasında kalmama kızgındım. Her geçen gün yeni bir hastalık tanımlanırken, devletin öngörüsüzce sağlığa harcanan parayı arttırmasına, tıbbi işlemleri bürokratik engellerle uzatmasından dolayı kızgındım. Örnek aldığımız hekimlerin, sonradan kazandıkları ekonomik jargonu bir silah gibi kullanarak altındaki diğer doktor arkadaşlarıyla aralarında bir mesafe yarattıkları için kızgındım”.

Tıbbi eğitimi sırasında kendilerine entellektüel bir ileri görüş kazandırıldığını ve insanlık adına ideallerin vurgulandığını söyleyen Burnett, mesleğe atılmadan önceki zamanlarda hastalardan elde ettiği gelirleri nasıl arttıracağını hesaplamak yerine nasıl daha fazla hasta iyileştireceğini; mesai saatini doldurmayı beklemek yerine, tanık olduğu acılara nasıl dayanabileceğini; sahip olduğu sertifikayla yetinmek yerine, büyüleyici tıp ilmini nasıl kucaklayabileceğini düşündüğünü ifade etti. Fakat mesleğe atılmasıyla birlikte bir fark yaratma azmini devam ettiremeyerek idari görevler, evrak işleri ile hiçbir farkı olmayan bir çalışan olduğunun farkına vardı.

Mükemmel bir doktor olma hayalini geride bırakan Bennett, nöroloji için sahip olduğu hevesini yaşam tarzını değiştirmede kullandı ve çoğu zamanını ailesiyle ve yelkenlisinde geçirmeye başladı.

Medimagazin tarafından kevinmd den çevirilen habere göre, şu anda bile Melinda Bennett’in hala aklını kurcalayan sorular mevcut. Kontrol altına alınamayan sağlık harcamaları nasıl düzeltilebilir? Parkinson Hastalığı nasıl bir tedaviyle iyileştirilebilir? Aşırı yük getiren belge evrak gereklilikleri nasıl asgari düzeye indirilebilir? Ya ben kendimi nasıl düzeltebilirim?

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2494 defa okunmuştur
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim