• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 22 °C

Hakan Usta: "Şehir Hastanesi İnşallah Şubat 2025’de Hizmet Vermeye Başlayacak"

Hakan Usta: "Şehir Hastanesi İnşallah Şubat 2025’de Hizmet Vermeye Başlayacak"
Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon Sağlıkçılar Parkı'nda basın mensupları ile bir araya gelerek 2023 yılını sağlık verileriyle değerlendirdi.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon Sağlıkçılar Parkı'nda basın mensupları ile bir araya gelerek 2023 yılını sağlık verileriyle değerlendirdi. Usta yapımı devam eden Trabzon Şehir Hastanesi ile ilgili "Şehir Hastanesi inşallah Şubat 2025'de hizmet vermeye başlayacak" ifadesini kullandı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım da katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında şehirdeki sağlık çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Usta şehirdeki doktor sayısından, muayene edilen hasta sayısına, şehir hastanesindeki son durumdan, evde sağlık hizmetleri ile ilgili bir çok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzon'daki hasta yatak sayısı ile ilgili konuşan Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta "Trabzon'un bizim elimizde olan verilere göre kayıtlı olan nüfusu 818 bin civarında. Türkiye'deki iller sıralamasında 27.sıradayız. Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak 18 hastanemiz var. 4 tane özel hastane ve 1 tane üniversite hastanemiz mevcut. Toplamda 3339 yatağımız bulunmakta. Burada özellikle üzerinde durmamız gereken kısım yatak sayısı noktasında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğumuz. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye ortalamasında 10 bin kişiye 19,1 yatak düşerken, Trabzon'da bu sayı 25,4 olarak görünüyor. Sağlık Bakanlığı haricinde tüm ili değerlendirdiğimiz zaman ülke genelinde 30,7 iken Trabzon'da 40,8 yani ülke standartlarının üzerinde bir yatak sayımız mevcut. Ancak 15 yaş verilerine baktığımızda Türkiye ortalamasının altında bir nüfus sayımız var. Dolayısıyla doğurganlık konusu ile ilgili bir farkındalık gerekiyor. 65 yaş nüfus verilerine göre baktığımızda ise Türkiye ortalamasının üzerinde verilere sahibiz. Trabzon'da 10 bin kişiye düşen yatak sayısı 40.8, bir doktora düşen kişi sayısına baktığımız zaman 363, bir yatağa düşen kişi sayısı ise 245" dedi.

Trabzon'daki doktor sayısındaki artışı da belirten ifade eden Usta, "Uzman Doktor sayılarına baktığımız zaman burada 490'dan 578'e kadar gittikçe artan ciddi bir uzman doktor ve pratisyen hekim sayımız var. Her kura döneminde bu sayı artarak devam ediyor. Hemşire sayımız artıyor. Ebe sayısının standart gereği artmasına gerek olmasa da Trabzon'da artış devam ediyor. Şehrin yeterliliği için artışlar devam ediyor. Hekim sayısı arttıkça nüfusun hekime düşen sayısı da düşmektedir. 2023 yılı verileri henüz oluşmadığı için 2022 verilerinde 729 olan yerde biz de bu sayı 681 oldu" diye konuştu.

Ocak-Kasım arasında 12 milyon 552 bin muayene

Şehirdeki muayene edilen hasta sayısı ile ilgili de konuşan Usta "İlimizde 2023 Ocak ve Kasım ayı arasındaki 11 aylık süreçte birinci basamak muayenesi 6476 ve toplam muayenemiz tüm basamaklarda özel, kamu ve fakülte olmak üzere 12 milyon 552 bin. Bu rakam neyi gösteriyor; şehrimizin nüfusu 818 bin olduğuna göre bir vatandaşımızın hastaneye 13-14 kere gittiği anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

Trabzon'daki Evde Sağlık Hizmetleri'nde de bir sorun olmadığını belirten Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, "Sağlık Bakanlığı bizden 2,6'lık ortalama istiyor fakat biz bunun üzerine çıkarak ortalamamızı 2.7'ye çıkardık. Her vatandaşa hizmet veriyoruz ve onları ziyaret ediyoruz. İhtiyaca göre kimine 2 kez kimine ise 4 kez gidiyoruz. 23 ekibimiz, 3035 kayıtlı hastamız var. Ekip sayımız ülke ortalamasına göre gayet iyi. Hizmetimiz bu coğrafyaya rağmen en iyi şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Trabzon'a yeni hizmet

Trabzon'daki 80 yaş üzerindeki hastalar için yeni bir hizmete başladıklarını söyleyen Usta, "İlimizdeki 80 yaş üzeri bütün vatandaşları ekipler vasıtası ile arıyoruz ve iletişim kuruyoruz. İletişime geçtikten sonra sağlık ile ilgili yapılması gereken bir şey varsa ilgili ekip ve doktorlarımız ile planlama yaparak kendilerini sağlıklarına kavuşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmamızda vatandaşların yüzde 40'a ulaştık. Bu hizmet bizim için yeni bir hizmet" dedi.

Sağlık turizminde ciddi artış

Trabzon'daki sağlık turizminin şehirdeki önemine değinen Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, "Sağlık turizmi ile ilgili ciddi yatırımlarımız var. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile çalışmalarımız sürüyor. Özellikle Bakü - Trabzon direkt uçuş seferleri ve yakında olması düşünülen Tiflis - Trabzon uçak seferleri ve Almanya seferleri bizim için olmazsa olmazdır. Oradaki girişimler ile birlikte ilimizi inşallah daha ileriye taşıyacağız. İlimize özel yapmış olduğumuz bu çalışma ile de 7 dili kapsayan proje ile ilimize gelerek sağlık hizmetlerinden yararlanan turistlere memnuniyetlerini ölçtüğümüz anketler yapıyoruz. Trabzon Havalimanı'nda hem iç hem de dış hatlarda bunu yapıyoruz ve memnuniyetlerini ölçüyoruz" açıklamasında bulundu.

Trabzon Şehir Hastanesi'nde son durum

Trabzon Şehir Hastanesi ile ilgili Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın talimatı ile bakanlık ile görüşme gerçekleştirdiğini belirten Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, şunları söyledi:

"Şehir hastanesinin yaklaşık yüzde 26-27'lik bir kısmı tamamlandı. Ciddi bir şekilde inşaatlarımız yükseliyor. Sayın Valimizin talimatı doğrultusunda bakanlığa gittim ve bakan yardımcısı ile görüşmemin ardından Trabzon Şehir Hastanesi ile ilgili olumlu geri dönüşler ile geldim. İnşallah 2025 yılının Şubat ayı için yetiştirmeye gayret ediyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 983 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim