• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Halk Sağlığı Bilgi Sistemi (HSBS)'ne erişim

Halk Sağlığı Bilgi Sistemi (HSBS)'ne erişim
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Halk Sağlığı Bilgi Sistemi (HSBS)'ne erişim hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Halk Sağlığı Bilgi Sistemi (HSBS)'ne erişim hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

HSBS’YE ERİŞİM 

Halk Sağlığı Bilgi Sistemi (HSBS), internet temelli bir sistem olup internet gezgini (browser) içerisinde çalışmaktadır. Bu nedenle, internet bağlantısı olan (mobil internet (3G), kablosuz ağ, kablolu ağ…) ve internet sayfası görüntüleyebilen herhangi bir cihaz (akıllı telefon, tablet bilgisayar, dizüstü bilgisayar vb.) kullanarak ekstra hiçbir program kurmaya gerek olmadan bu sistemi kullanabilirsiniz.

HSBS’ne https://hsbs.saglik.gov.tr/MODULES/LOGIN/SignIn.aspx adresinden ulaşılır. 

hsbs-1.jpg

SİSTEME GİRİŞ

Gelen ekrandan TC kimlik no ve şifreyle giriş yapılır.

Şifre: Eğer daha önce Sağlık-Net şifreniz varsa, aynı şifreyle HSBS’ye de girebilirsiniz. Eğer şifreniz yoksa ilinizdeki Halk Sağlığı Müdürlüğündeki sistem yöneticisi size sisteme giriş için gerekli şifreyi tanımlayacaktır. 

Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki anasayfaya yönlendirileceksiniz.

hsbs-2.jpg

 

MODÜLLERE ERİŞİM 

Anasayfada sekmelerden modül kısmı üzerine gelindiğinde aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yetkilendirilmiş olduğunuz uygulamaların listesi gelir.

hsbs-3.jpg


KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ

Listeden Koruyucu Sağlık Hizmetleri Modülü seçilerek aşağıdaki ekrana yönlendirilir. Bu ekranda kendi biriminize ait aşı istatistiklerini görebilirsiniz.

hsbs-4.jpg


KİŞİ ARAMA

Sol üst taraftaki arama kutusundan işlem yapılacak kişinin kimlik numarası veya adı yazılıp enter tuşu ile sorgulama yapılır ve kişi seçilir.

hsbs-5.jpg

Seçilen kişinin bilgileriyle birlikte ekranın solundaki kutucukta hasta için “Yeni Aşı Kaydı Oluştur” ve “Bireyin Aşıları” seçenekleri çıkar. 

BİREYİN ÖNCEKİ AŞI KAYITLARI

Bireyin aşı takviminin, daha önce yapılmış aşılarının, E-Sağlık’ a gönderilmiş ve gönderilmemiş aşılarının kontrolü için “Bireyin Aşıları” seçilerek aşağıdaki ekrana ulaşılır.

hsbs-6.jpg

YENİ AŞI GİRİŞİ

Birey için yeni aşı kaydı oluşturulacaksa “Yeni Aşı Kaydı Oluştur” seçilir ve aşağıdaki ekrana yönlendirilir. Açılan Aşı Uygulama Bilgileri kısmı doldurulur ve kaydet tuşuyla bilgiler HSBS veritabanına kaydedilir. Aşı Karekodlarının doğru bir şekilde girilmesine aşıların düzgün takip edilebilmesi için özellikle dikkat edilmelidir. Geçerli bir karekod bilgisi girilmeden aşı kaydı sisteme eklenemeyecektir. Aşı karekodlarını okutmak için, karekod okuma özelliğine sahip uygun herhangi bir cihaz kullanılabilir. Günümüzde, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar bu işi yapabilmektedir. Ayrıca bilgisayarlara bağlı web kameraları da uygun bir yazılımla karekod okuyabilmektedir.

hsbs-7.jpg

AŞILARIN E-SAĞLIĞA GÖNDERİLMESİ 

HSBS sistemine kaydedilen aşıların E-sağlığa gönderilebilmeleri için “Aşı Gönderim” sekmesinden aşılar istenen kriterlere göre listelenir ve gönderilecek aşılar seçilerek gönderim başlat butonuna tıklanır. E-Sağlığa aşı gönderimi yetkisi sadece TSM sorumlu hekimlerine tanımlanmıştır.

hsbs-8.jpg

ONLINE PROTOKOL 

HSBS ve sağlık-net arasında protokol senkronizasyonu için “Online Protokol Senkronizasyonu” sekmesi seçilir ve aşağıdaki ekrana yönlendirilir.

hsbs-9.jpg


On-Line protokol senkronizasyon işlemi, gün içinde Sağlık-Net'ten alınan protokol numaralarının lokal protokol numaraları ile senkronizasyonu içindir. Alınan ancak lokalde silinen muayene ve protokol içeren işlemler, ayrıca e-sağlık tarafından üretilen ancak istemci tarafa alınma sırasında sorun oluşan protokoller senkronizasyon işlemi ile tespit edilip e-sağlıktan iptal edilirler. Bu sayede e-sağlıkta kayıtlı protokolleriniz ile programda kayıtlı protokolleriniz senkron hale gelir.

Senkronizasyon her gün yapılmalıdır, ancak sisteminiz en son yaptığınız tarihi bulur ve bu tarihten itibaren her gün için ayrıca işlem yapar. 

Aşıların kişilere mükerrer uygulanmaması için, kişinin daha önceki aşı kayıtlarının incelenmesi ve gereken özenin gösterilmesine dikkat edilmelidir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 57211 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim