• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Halsizlik yapan eksiklik, Yorgunluk, huzursuzluk, gerginlik var mı?

Halsizlik yapan eksiklik, Yorgunluk, huzursuzluk, gerginlik var mı?
Magnezyum eksikliği psikolojik durumu da etkileyen organik sorunlara yol açar. Magnezyum eksikliğinde, bedensel yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, sinirsel gerginlik,..

Magnezyum eksikliği psikolojik durumu da etkileyen organik sorunlara yol açar. Magnezyum eksikliğinde, bedensel yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, sinirsel gerginlik, huzursuzluk, uyku bozuklukları, zihinsel yorgunluk gibi genel belirtiler görülebiliyor. Kişinin hem zihinsel hem psikolojik durumu etkilenebiliyor. Öğrenme kapasitesinin azalması, dalgınlık, hafıza zayıflığı ile beyin fonksiyonlarının etkilenmesi, kas seğirmeleri ve titremeleri, kalp çarpıntısı ve bazı damar kaynaklı şikayetler, tansiyon yükselmesi, kas zayıflığı, kramplar, aşırı hassasiyet, sinirsel bağırsak hastalıkları, kalp damarlarının kasılması, kalpte ritim bozuklukları gibi şikayetler ortaya çıkabiliyor. Magnezyum yetersizliği iştah kaybına, depresyona, şaşkınlığa ve göz kararmasına sebep olabiliyor. Yine magnezyum eksikliğinde mensturasyon (kadınlarda adet dönemi) problemleri, böbrek taşı ve doku kireçlenmelerine eğilimin artması da görülebilir. Magnezyuma özellikle çok spor yapanlar, yoğun bir iş temposunda çalışanlar, yanlış beslenenler, hızla zayıflamak için rejim yapanlar, düzenli ilaç kullananlar daha çok ihtiyaç duyarlar.

TEDAVİ GEREKEBİLİR...
Kalp krizini önlemede ve geçirmiş olanların tedavisinde, bronşların kasılmasını, böbrek taşı oluşumunu önlemede, hamilelikte tansiyonun düşürülmesinde, kabızlık tedavisinde vemensturasyon (adet dönemi) öncesi şikayetleri gidermede doktor tarafından magnezyum desteği önerilmektedir. Magnezyumdesteği yapılan kadınlarda kemik yoğunluğunun anlamlı olarak arttığı gözlenmiştir. Magnezyum, düşüklerin ve prematüre doğumların, erken doğumriskinin, önlenmesinde de önerilmektedir. Bununla beraber yan etkilerinin de olması ihtimaline karşı doktor tarafından önerilmedikçe magnezyumun bilinçsizce mineral desteği (ilaç) olarak alınması risklidir. Magnezyumca zengin besinler; kuru baklagiller, fındık, fıstık, badem,muz, kakao, patates, bitkisel yağlar, bal kabağı, susamve maden sularıdır. Sürekli yumuşak içme suyu içilmesi demagnezyumeksikliğinde etkili olmaktadır. Bu sebeple zaman zaman aşırıya varmadanmaden suyu içmek de oldukça yararlıdır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5510 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim